用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St.Nicolas or York 國際班?
go

St.Nicolas or York 國際班?

請問各位金巴倫a.m. 和 YORK a.m. 國際班、大家會怎樣取捨?

回覆:St.Nicolas or York 國際班?

我都煩緊相同問題,覺得york嘅配套同英文會好d, sn就樣樣不過不失同平過york, 好難揀

dd0412 發表於 13-11-7 13:51
我都煩緊相同問題,覺得york嘅配套同英文會好d, sn就樣樣不過不失同平過york, 好難揀

...

ME TOO

小朋友鍾意那一間?你interview 所見所聞那一間好些?

其實個女in york好似開心d, 因為學校大,in完又有pop corn

我都有同樣疑問,唔知边間好D?又要sat交留位费。如只睇interview安排,當然小明友会喜歡york多D, 但身皆为家長就一定想选間好D又全面D的K1呢!烦惱中!

兩間阿仔鍾意程度差不多先頭痛

如果覺得好難揀, 就問下你個小朋友中意邊間多D~
佢中意間學校的話, 返得開心D, 吸收都好D的, 我個仔係一個活生生的例子

回覆:JAN-BOY 的帖子

I have this 2 offer too, and give up york already due to more expensive

My son had both offer last year, and we finally chose SN! He is very happy in school now, we made a correct decision!

ozduckie 發表於 13-11-7 22:03
My son had both offer last year, and we finally chose SN! He is very happy in school now, we made a  ...

ozduckie, 請問SN英文堂係唔係日日有架? 係唔係NET老師教架? 程度係點架? 因為真係好難揀呀...

引用:Quote:ozduckie+發表於+13-11-7+22:03+My+s

原帖由 jwbj 於 13-11-07 發表
ozduckie, 請問SN英文堂係唔係日日有架? 係唔係NET老師教架? 程度係點架? 因為真係好難揀呀... ...
Yes, 英文堂日日有,NET teacher 教,每日40分鐘,普通話一星期三堂,除中文科外,其他時間班主任都係用英文講的。SN程度唔淺,K1已經日日有功課。

ozduckie 發表於 13-11-7 22:38
Yes, 英文堂日日有,NET teacher 教,每日40分鐘,普通話一星期三堂,除中文科外,其他時間班主任都係用英 ...

多謝你既分享, ozduckie, 我仍想請教你一樣野, SN有冇劍橋課程學架?

york下星期要交留位費,大家揀好未?我仲頭痛緊

我都有同一個煩惱,最後放棄咗SN, 一來阿仔係york 讀得開心,二來國際班除了有net 做班主任,仲每日都有普通話堂

SN 用 montessori 教學法,我 buy 佢多啲

York 国際班都系行Montessori 的。