用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 銅鑼灣靈糧堂面試
樓主: Mrs.Luckycat
go

銅鑼灣靈糧堂面試   [複製鏈接]

我尋日早上考,見校長果part,大部份小朋友都表現ok喎,
唔知評分準則係點呢

知唔知幾多人考?
收幾多個?

回覆:kittyland06 的帖子

我都大人都覺得等校長果時好唔耐煩,我個仔係咁叫走

回覆:kkcnine 的帖子

我估特登考耐性

回覆:銅鑼灣靈糧堂面試

我考上午,校長冇特別問問題,淨係記得最後個老師問:邊個想再黎玩舉一隻手!邊個想黎靈糧讀舉兩隻手!

引用:我考上午,校長冇特別問問題,淨係記得最後

原帖由 mama1211 於 13-11-10 發表
我考上午,校長冇特別問問題,淨係記得最後個老師問:邊個想再黎玩舉一隻手!邊個想黎靈糧讀舉兩隻手!

...
係呀,我囡2隻手舉得好高,笑到我

前日黃昏路過cwb llc,見到個阿媽大聲罵剛interview出來的兒子:「喊喊喊,咁鍾意喊,我唔要你!」(下刪一百字)由pccw罵到安全島再罵至利舞臺(之後大家唔同路),個老公唔敢出聲,個仔一直過住馬路喊... 睇到好心噏。何必呢?只有幾歲人仔,真係好慘。有無必要一離開學校,當街一直大聲罵呢?學校幾好都好,都不及小孩子的心靈更重要。考不到咪讀第二間囉,真係無必要咁顛。

Chirley  個阿媽咁恐怖  發表於 13-11-11 13:23

回覆:方二筒 的帖子

我女都有舉,希望有機啦!

回覆:meowymeowy 的帖子

好慘呀,其實佢咁細個都唔知咩事

Deleted

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 請會員能冷靜及理性討論, 這是公開平台讓家長分享資訊.

基本上家長作出查問面試模式, 只是作個參考, 基於公平. 我們是不建議會員提供當日的面試內容. 一切待面試完結才作分享是可以的.

而過往的面試內容是可以分享.

作為家長的我們, 我們要作好身教, 注意自己的一言一行, 因我們是孩子的一面鏡.

亦再提一次, 文責自負, 就算在綱絡世界亦要為自己的言行負責. 謝謝!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

引用:今日一切順利,但到最後囡囡尖叫兩聲同喊,

原帖由 sweet_heart2011 於 13-11-09 發表
今日一切順利,但到最後囡囡尖叫兩聲同喊,主任有d黑面,流住淚講bye bye.

應該無lu....
如果咁樣主任都黑面,我覺得佢好冇愛心

引用:我考上午,校長冇特別問問題,淨係記得最後

原帖由 mama1211 於 13-11-10 發表

...
我覺得個老師唱歌好難聽,聲線又弱,講好多野連小小道具都冇預備,好冇誠意

引用:前日黃昏路過cwb+llc,見到個阿媽大聲罵剛i

原帖由 meowymeowy 於 13-11-10 發表
前日黃昏路過cwb llc,見到個阿媽大聲罵剛interview出來的兒子:「喊喊喊,咁鍾意喊,我唔要你!」(下刪一 ...
其實佢咁做只會令小朋友怕左去面試,之後再有面試都唔會有好表現,有時小朋友喊有好多原因,做父母應該多d 關心,唔可以只諗眼前

引用:我的小朋友現正在銅鑼灣靈糧堂就讀K1;+上年

原帖由 Matador 於 13-11-10 發表
我的小朋友現正在銅鑼灣靈糧堂就讀K1; 上年她面試時間也是頗長的, 因為學校的出發點是不希望只用十至十五分 ...
請問你覺得校長,副校如何?因為哥日見到校長,副校,感覺上係好守舊嘅人?
小朋友在學校學普通話及英語學得好嗎?因為哥日完全見唔到佢地,謝謝分享

回復 venusko2 的帖子

No~,以我所見,校長非常之活潑開朗

大約何時會出結果呢?

回覆:luckyveronique 的帖子

吓,我嗰日見佢冇笑过

我bb都好無奈! group in時左邊隔離位好似有過度活躍甘係甘笑係甘叫又係甘掙扎, 個爸爸用力攬住佢個仔, 佢太太係後面又不停說出指揮指令, 嘈死人煩死人, 攪到我BB分心, 加上校長有心無心遲入課室, 好難捱! 到個老師終於出現, 右邊個位小朋友又出哂位! 嘩! 左右夾擊! 我個BB已經好叻! 無出位, 但就有時望住佢地, 已經唔夠專心, 實無望啦今次! 都幾angry! 因為多得佢地兩位! 唉! 只好說一句: 黑仔!

回復 venusko2 的帖子

我女係 銅鑼灣靈糧堂畢業, 亞仔仲讀緊, 曾校長係一個我好敬佩O既校長, 佢非常open-minded, 經常留意不同國家地方做得好o既教育方法教老師再在學校推行,  靈糧堂特別重視啟發小朋友快樂及主動學習, 因為世界變得好快, 我地冇可能可以教到小朋友未來佢地世界o既野, 唯有佢地享受和有興趣學習.

從我大女開始申請靈糧堂用網上登記到細仔宜家讀緊(內聯網十分強, 有小朋友每天的學習情況及家學溝通), 我都好欣賞靈糧堂係一間一方面重視小朋友品格, 一方面走在教育最前線的學校.
‹ 上一主題|下一主題