用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請間各位,聖母幼稚園和又一村幼稚園邊間好呀? ...
go

請間各位,聖母幼稚園和又一村幼稚園邊間好呀? [複製鏈接]

請間各位,聖母幼稚園和又一村幼稚園邊間好呀?
   0    0    0    0

回覆:請間各位,聖母幼稚園和又一村幼稚園邊間好呀?

哈哈,我其中兩個 offer 都係聖母同又一村。聖母有小學,睇你要唔要小學做 backup 囉

回復 穎芯媽媽 的帖子

AM定 PM offer?

am和pm都無所謂,不過想讀間好D,驚簡錯!我見兩間都各有各好,但聖母近D,又一村就要搭校車!

回復 fafapot 的帖子

你會簡邊境間呀?

回覆:穎芯媽媽 的帖子

聖母 因為老公有個朋友响呢兩間幼稚園教過,佢對聖母評價高啲。學術上大家差不多,跟教署指引,深極有限,上小學都追得辛苦嫁。又一村老師 turnover 好大,面試當日亦見年輕老師比較多,校長較著重包装,老師都著哂黑色行政套装。聖母注重德育,老師比我感覺較有經驗, interview 時可以講出我個女嘅優点。校舍方面當然係又一村正好多啦。兩間學校我都要搭校車,所以唔係我考慮因素。我相信兩間幼稚園啲小朋友都會讀得開心,各有朋友小孩讀呢兩間。今年報名都似打仗,小一戰況令我憂心 (本人係名小舊生),所以聖母有小學 backup 係優點,可以安心去考小學。

‹ 上一主題|下一主題