用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Down 爆區(專家勿入)
樓主: seamama
go

Down 爆區(專家勿入)   [複製鏈接]

回覆:Isaacmommy 的帖子

我已經唔想再去interview, 亦不知怎鼓勵佢去interview.........灰爆

引用:我已經唔想再去interview,+亦不知怎鼓勵佢

原帖由 Jessica_chung 於 13-11-15 發表
我已經唔想再去interview, 亦不知怎鼓勵佢去interview.........灰爆
乜仲有interview咩?有的話,捱埋佢啦

回覆:Down 爆區(專家勿入)

唔好氣餒呀,繼續努力啦

回覆:seamama 的帖子

宣小或聖心(撞左時間,只可選一),但真係.....

見到人地又2nd又3rd又offer,我都好down,今日又忍吾住話左个仔几句!唉,又吾知衰乜!d人成日話我仔叻,醒目,個樣得人鍾意,俾佢係學校实收,點知.....

LaLaLand  唔好話呀仔啦!俾呀媽話重傷心過冇書讀。。。
有冇OFFER係手?  發表於 13-11-15 21:19

引用:宣小或聖心(撞左時間,只可選一),但真係...

原帖由 Jessica_chung 於 13-11-15 發表
宣小或聖心(撞左時間,只可選一),但真係.....
住九龍定港島?

20082012BB 發表於 13-11-11 12:41
我同仔講不如讀多一次k3, 想不到佢竟然贊成了, 仲話我年紀最細, 讀多一年好啲.... 真係要問問老師了 ...
之前有朋友講過, 如果係細仔, 及你心儀某一私家, 就唔好讀多次K3, 而係先讀小一, 再去考多次小一, 咁因為讀過小一, 各方面都畀K3優勝, 到時再考心儀私校就手到拿來啦, 當然無可能再揾津校, 直資都好似唔得, 呢個方法只限私校, 但如果你心儀係津校, 直資, 咁唯有重讀K3了. (有錯請更正)

引用:見到人地又2nd又3rd又offer,我都好down,今

原帖由 pino 於 13-11-15 發表
見到人地又2nd又3rd又offer,我都好down,今日又忍吾住話左个仔几句!唉,又吾知衰乜!d人成日話我仔叻,醒目 ...
Me too! I think he deserves better results but seems he's lucky enough to get one offer now...

回覆:Down 爆區(專家勿入)

又衰一間

引用:Quote:20082012BB+發表於+13-11-11+12:41我

原帖由 hellomayo 於 13-11-15 發表
之前有朋友講過, 如果係細仔, 及你心儀某一私家, 就唔好讀多次K3, 而係先讀小一, 再去考多次小一, 咁因為讀 ...
DBS 好似可以再考。英華唔得

我依只諗边間叫多d希望

引用:我已經唔想再去interview,+亦不知怎鼓勵佢

我都有同感!

引用:Miracle+是會出現架,只要信靠!那在非常時

原帖由 TLK 於 13-11-11 發表
Miracle 是會出現架,只要信靠!
那在非常時期的我,大女考小學,小女考K1,又要番工處理重任! 五月忽然意外 ...
你要小心身體呀

引用:Quote:20082012BB+發表於+13-11-11+12:41我

原帖由 hellomayo 於 13-11-15 發表
之前有朋友講過, 如果係細仔, 及你心儀某一私家, 就唔好讀多次K3, 而係先讀小一, 再去考多次小一, 咁因為讀 ...
重讀小一,係只限私校?
咁如果讀左一年津校再考直資小學得唔得?

701003  得  發表於 13-11-18 11:54

babeBBDoll 發表於 13-11-17 23:03
重讀小一,係只限私校?
咁如果讀左一年津校再考直資小學得唔得?

咁樣應該係[轉校]+[重讀], 由於已在小一, 所以唔可以再重新註冊小一了(大抽獎).

引用:Quote:babeBBDoll+發表於+13-11-17+23:03+

原帖由 hellomayo 於 13-11-18 發表
咁樣應該係[轉校]+[重讀], 由於已在小一, 所以唔可以再重新註冊小一了(大抽獎). ...
如果係津校讀一年再考小一直資又得唔得?

回覆:babeBBDoll 的帖子

小一再考直資及私校都得

回覆:wai406 的帖子

有冇人知那些學校下年有第二輪收生?

我們要再努力!

so sad, 最想cky點知連second in 都冇
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回覆:brrbaby2007 的帖子

第11个reject, 已經開始冇晒希望了!

‹ 上一主題|下一主題