用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人知劍鳴幾時出result?
go

有無人知劍鳴幾時出result? [複製鏈接]

有無人知劍鳴幾時出result? THX
   2    0    0    0

mid Dec

劍鳴?!我都未in呀

3 years ago i got letter on 17 dec

回覆:有無人知劍鳴幾時出result

The interview teacher said with mid to end Dec

我個囡黎緊星期六至IN...

上星期六IN左....好緊張

回覆:luvysl_blythe 的帖子

In完老師話收唔收都12月中有通知。

嘩 。 in咁多個星期。。。 有幾多人報?

回覆:有無人知劍鳴幾時出result

我地N班老師話呢個月內會知道N班上K1結果。咁我估比1-2星期交留位費,先知道有幾多位放出街。再等埋SC, KV放榜,12月中差不多啦。

引用:我地N班老師話呢個月內會知道N班上K1結果。

原帖由 leung-baby 於 13-11-06 發表
我地N班老師話呢個月內會知道N班上K1結果。咁我估比1-2星期交留位費,先知道有幾多位放出街。再等埋SC, KV ...
( 再等埋SC, KV放榜), 有咩關係?好奇一問,作為km pn生,如同時有km,sc,kv offer, 揀邊間?嘻嘻。

醒目開學勳章 貢獻勳章

lovebb2 發表於 13-11-6 19:27
( 再等埋SC, KV放榜), 有咩關係?好奇一問,作為km pn生,如同時有km,sc,kv offer, 揀邊間?嘻嘻。

...

我為兩隻仔揀咗KM,但有同學仔去KV,亦有去SC,不過感覺上好似去KV嘅多dd

btw, 印象中往年係 出KV,然後KM,跟住SC
大仔時KV/SC同日留位

恐龍家

引用:Quote:原帖由+leung-baby+於+13-11-06+發表

原帖由 lovebb2 於 13-11-06 發表

...
我小朋友係英普班,如果學校肯收佢直上,咁一定係KM. 雙語班主任,細班細校,亦集合了SC+KV優點。除國語老師外,亦設有中文專科主任。學校教好紀律,但並不是一點也不能郁,不過學生整體上都係可以坐定的。我最欣賞係做功課訓練。哥哥而家K2, 每日平均3-4樣功課都係自動自覺半小時內做完,之後我再檢查。

引用:Quote:原帖由+leung-baby+於+13-11-06+發表

原帖由 lovebb2 於 13-11-06 發表

...
等埋SC, KV一齊出結果咪等d KM vs SC vs KV家長快快決定放番邊間

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+13-11-06+發表(+

其實我都想揀英普, 不過英普班只有下午班, 而我想小朋有讀上午班, 所以我只報了三文兩語, 我想請問三文兩語班好唔好架??

原帖由 rgalc 於 13-11-06 發表
想問下KM的NET 係什麼國籍?
咩國籍我又無專登去問老師喎,不過佢地唔係金色頭髮,母語係英文嘅外籍老師。當中有幾位我估係ABC。
頭髮顏色可能比SC輸蝕

請問今年有否group in定只是individual in?

點解這麼多人喜歡劍嗚? 我見這間幼稚園的師資相比其它學校差好多,23位教職人員只有2個學位教師!

正式的學位師生比例,我無留意到 。但我覺得老師的經驗及愛心程度對幼稚園的小朋友來講更為重要。試想想課程更深的幼稚園,程度始終有限,就算俾個讀完 master 的老師來教,但是無愛心,無耐性的都無用啦!
‹ 上一主題|下一主題