用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟基學校 啟基
go

啟基 [複製鏈接]

醒目開學勳章

IN完好耐,唔知是否幾時有消息,有冇2 in 和3 in?學校網又冇寫。大家覺得這校如何?Thx.
   0    0    0    0

部份學生已於10月26日進行2IN, 學校指仲有一批等待審批, 會於11月10日寄出資料, 叫家長耐心等候

引用:IN完好耐,唔知是否幾時有消息,有冇2+in+

原帖由 lsftsang 於 13-11-06 發表
IN完好耐,唔知是否幾時有消息,有冇2 in 和3 in?學校網又冇寫。大家覺得這校如何?Thx. ...
我也放棄了!咁久無消息就等於冇!不用太掛住佢啦

醒目開學勳章

回復 anlywan 的帖子

對,起碼唔係首選,佢亦唔係我首選。

啟基不會有第3輪面試的, 我2ND in時問校長, 因為11月2日仲有第4場簡介會, 要揀埋呢批2nd in的小朋友(同學仔呢場面試,家長話11月15日前收信有無2nd in), 11月尾有結果

回覆:啟基

11月2日有簡介會?點解我10月尾交fotm時職員無講既

引用:啟基不會有第3輪面試的,+我2ND+in時問校長,

原帖由 JHsbb 於 13-11-06 發表
啟基不會有第3輪面試的, 我2ND in時問校長, 因為11月2日仲有第4場簡介會, 要揀埋呢批2nd in的小朋友(同學仔 ...
仲有一批未見?

不過10月26日的2IN都好奇怪, 部份需要問學生問題, 面試時間頗長; 部份唔駛問學生野, 時間亦見短好多! 所以隨緣算了~~

calbee6 發表於 13-11-6 11:45
11月2日有簡介會?點解我10月尾交fotm時職員無講既

呢批係比9月交表而當時3場都FULL了的學生面試的

anlywan 發表於 13-11-6 11:59
仲有一批未見?

對,揀緊學生進入2ND IN(11月2日面試個批, 9月個批應該仲有機會揀入2ND IN)

sze0203 發表於 13-11-6 14:05
不過10月26日的2IN都好奇怪, 部份需要問學生問題, 面試時間頗長; 部份唔駛問學生野, 時間亦見短好多! 所以 ...

我相信唔同人唔同IN法, 又或者1ST IN時當時老師寫左D野, 2ND IN老師可能想知更多呢............

我女2ND IN係IN校長, 可能我大仔讀緊,所以校長都係問D好基本野, 都無問我女野

回復 JHsbb 的帖子

請問你大囝舊年係見校長,副校長定主任呢?

littlecook 發表於 13-11-7 01:07
回復 JHsbb 的帖子

請問你大囝舊年係見校長,副校長定主任呢?

莫校長(只係今年人數太多,副校及主任幫手IN了)

I have attended briefing sesson on 2 Nov.  Just receive reply for 2nd interview on 15 Nov.
‹ 上一主題|下一主題