用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 真心希望出年家長不用排通宵
樓主: 2boba
go

真心希望出年家長不用排通宵 [複製鏈接]

我識個朋友排左幾日好前.一個唔收.一個收PM

回覆 2boba 的帖子

我兩個小朋友都係度讀,兩個我都有去同佢地面試,大果個而家已經讀中學,細果個今年K3,
2次面試比我感覺佢地好注重個小朋友當時反應,
例如叫佢地個名識唔識得應返老師,比D咭佢地
識唔識係乜?(生果/交通工具/小動物等等..)
同埋面試完要走時,記得叫個小朋友推返好張座椅,
我認為學校好留意呢點(個人認為)
不過大B係一定著數D,相信大部份幼稚園都想揀呢類,
學之前有家長話過,排通宵排幾日果D,大部份係細B,
所以會緊張少少。

引用:回覆+2boba+的帖子 我兩個小朋友都係度讀

原帖由 aa219104 於 14-03-08 發表
回覆 2boba 的帖子

我兩個小朋友都係度讀,兩個我都有去同佢地面試,大果個而家已經讀中學,細果 ...
因為之前有媽咪話只要當日九點排就可以可排面試,但又有媽咪話學位係先到先得,要放椅子排隊(而非真人排),而樓上又有媽咪話排了也不收(因細B?)究竟要幾時排呢?

回覆:Evachau 的帖子

我小朋現K3am,回想面試時學挍好看小朋友表現同返應和什麼月份出世,有讀n班會有優先本人覺得,我小朋在讀K1時半班都讀完n班先入K1。金麗做教學同品德做得好好由其在每一個主題書都有一個大闖關在自由進入幾個不同課室環境自由找答案,好小有學校會做到。看小朋友學到幾多後给家長一張評估表,由K1開始到K3都是不停闖關,如小朋友怕羞會加強他信心,我小朋友都是這類小朋友,每年都有好多家長排都是直得選擇幼稚園,讀咗妳自己知。

引用:Quote:原帖由+aa219104+於+14-03-08+發表回

原帖由 Evachau 於 14-03-09 發表
因為之前有媽咪話只要當日九點排就可以可排面試,但又有媽咪話學位係先到先得,要放椅子排隊(而非真人排) ...
我當日係9點先去排隊,同埋我囡係細b,但都收咗,我相信老師係睇當日既表現

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+14-03-09+發表因

原帖由 陳皮梅. 於 14-04-04 發表
我當日係9點先去排隊,同埋我囡係細b,但都收咗,我相信老師係睇當日既表現

...
Thx for sharing!

仔仔今年上午K2,當時都親身排左3日,但都係四十幾號籌
前面好多都只放櫈仔排,到拎表先黎
仔仔而家返得開心,見到佢咁覺得排隊都係值得的

回覆:真心希望出年家長不用排通宵

今年上網報名,唔使排隊了

回覆:OPKOJO 的帖子

‹ 上一主題|下一主題