用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 其實係咪唔應該報有N班的K1?
go

其實係咪唔應該報有N班的K1? [複製鏈接]

機本上N班直升的話,k1 餘下 的所淨無幾, 之後有幾千日爭,報了青衣學之園,n班 大約50人,k1收90( 教統局資料), 幾千人淨40個位? 當四千人報, 一百分之一機會入?

0    0    0    0

引用:機本上N班直升的話,k1+餘下+的所淨無幾,+

原帖由 chanhyan1 於 13-11-05 發表
機本上N班直升的話,k1 餘下 的所淨無幾, 之後有幾千日爭,報了青衣學之園,n班 大約50人,k1收90( 教統 ...
同感!間間都話剩好少位,但幾千人爭

回覆:其實係咪唔應該報有N班的K1

如果報D冇N班,都有百幾或幾百個位爭下,100分之1, 識飛都未必入;仲要計埋人事,兄弟姊妹 優先,變成幾百分 之1機會,想唔去

所以今個星期六既靈糧K1 interview, 我都唔想去啦, 根本D位留哂俾佢d N班學生了!

有啲讀緊既N班小朋友都可能會試轉去其他學校,如果冇特別事不防去試下吖。

回覆:chiwiz 的帖子

都未必既,既然報左咪去in 下lor

應該話如果唔去in,自己想點?自己教?反正教育局都話幼稚園不是必須品!跟本遊戲真係好痛苦,去又死,唔去又死,去還有個六盒彩頭獎機會等緊

引用:應該話如果唔去in,自己想點?自己教?反正教

原帖由 candytsy 於 13-11-05 發表
應該話如果唔去in,自己想點?自己教?反正教育局都話幼稚園不是必須品!跟本遊戲真係好痛苦,去又死,唔去又死 ...
如果兩間學校撞時間in, 呢個會係考慮因素,如果無撞,1% 的機會都比0 高

回覆:其實係咪唔應該報有N班的K1?

但有讀n的學生都會去in出面的幼稚園

回覆:藍藍媽 的帖子

我上學年有2間有N既收左,不過要等到臨開學先有位。其實真係好多人最後關頭先放位架。

咁民生冇 n, k1 咪又係6千人收幾佰個, 機會唔見高好多!不過都撞 interview 時間就可以取捨下....

回覆:chanhyan1 的帖子

又可能其他人都係咁諗,會唔報有n班的幼稚園,咁咪唔多人爭囉。有報名都有機會有得讀,唔報就一定冇機會。

引用:又可能其他人都係咁諗,會唔報有n班的幼稚

原帖由 Potato001 於 13-11-05 發表
又可能其他人都係咁諗,會唔報有n班的幼稚園,咁咪唔多人爭囉。有報名都有機會有得讀,唔報就一定冇機會。

...
咁又係...

‹ 上一主題|下一主題