用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思附小收到信喇
樓主: mopikosuper
go

啟思附小收到信喇   [複製鏈接]

回覆:啟思附小收到信喇

pm 今日出 result 呀?我 prefer pm 多過 am

回復 小狗芝士 的帖子

恭喜恭喜,一份最好的禮物

jnellen & jasonmami

多謝你地
呢間係我地first choice, 所以特別緊張
再加上見到好多人收到offer

聽講9號in 既am offer 都出左喇.....唔知pm 係咪都要等多個禮拜?

有人9號in 收到pm 未?

waiting or reject 係咪冇人收到??

我仔仔都係 9 號 in 呀!但仲未收到信!
佢係 11 月細 B, 可能無緣了

小狗芝士 發表於 13-11-11 17:39
我們都收到了pm offer

(今天還是小女兩歲生日呢)

Congratulations!  

I have created a whatsapp chatroom for parents with CPSKG 2014 offer. Would you like to join?  If yes, pls pm me your tel. no. and name.  Thanks.

回復 muimuimao 的帖子

Yes I also think that the teacher will ask questions according to BB's age.  My girl is Dec small BB, she didn't ask her to speak out, ask to point only.  And luckily she does all puzzle correct, so we also got AM offer yesterday but we have interview on 5 Nov.

回覆:mikocheong 的帖子

我個囡囡都係9日IN,11月細B,未有信

各位家長, 想問下你地係2 Nov or 9 Nov in 您地覺得有幾多人呀? 我想知道今年面試成功率有幾高呀...因我地係5 Nov 用英文in 唔覺好多人

回復 小狗芝士 的帖子

恭喜晒呀小狗芝士﹗聽到呢個消息好開心﹗

pm不到啊,我都想join 你們chatroom啊

回覆:JPRabbit 的帖子

9號in, 唔算好多人,at least waiting room 係keep 住有人黎有人走,一路維持住5-6 個小朋友。

playground 亦唔係好多小朋友玩,generally 唔算多人,不過可能因為佢分好多日in? 中文seems like 有3日,英文同普通話原來又分開 in...

引用:回復+小狗芝士+的帖子 恭喜晒呀小狗芝士﹗

原帖由 muimuimao 於 13-11-12 發表
回復 小狗芝士 的帖子

恭喜晒呀小狗芝士﹗聽到呢個消息好開心﹗
多謝你呀 一天都光哂呢!可惜不能做同學仔啦

回覆:小狗芝士 的帖子

恭喜你呀!! 我係未收到信!應該冇行了(仔仔自己選擇,上午in啟小,勁唔睬人,反而下午KM佢做晒所有指令,真係令我覺得同呢間學校冇緣了!)好在我仔仔都收到心儀offer! 雖然做唔到同學仔,希望大家小朋友都可以在未來入到心儀小學呀!

回復 小狗芝士 的帖子

都唔一定既,啟小是你的目標嗎?我都好想兒子入到啟小,如果係,幾年後咪有機會做同班同學囉﹗

引用:恭喜你呀!!+我係未收到信!應該冇行了(仔

原帖由 Moon1437 於 13-11-13 發表
恭喜你呀!! 我係未收到信!應該冇行了(仔仔自己選擇,上午in啟小,勁唔睬人,反而下午KM佢做晒 ...
入到心儀offer?咁就好啦!恭喜呀! 呢個遊戲真係辛苦左父母,好在大家都有offer咋

引用:回復+小狗芝士+的帖子 都唔一定既,啟小是

原帖由 muimuimao 於 13-11-13 發表
回復 小狗芝士 的帖子

都唔一定既,啟小是你的目標嗎?我都好想兒子入到啟小,如果係,幾年後咪有機會做同 ...
我係想囡囡讀啓小㗎 哈哈咁又係,可能小學做同學仔

cscsmlkyh 發表於 13-11-13 00:23
9號in, 唔算好多人,at least waiting room 係keep 住有人黎有人走,一路維持住5-6 個小朋友。

playground ...

謝謝你! 所以應該唔似迦南同st cat 個種

回覆:JPRabbit 的帖子

迦南我冇去過,SC 多人好多好多

我都係2/11 in, 3:15嗰批,仲未收到信,佢臨走時有問我如pm會唔會考慮,收到信am嘅媽媽,個Miss有冇問你哋呀……?
‹ 上一主題|下一主題