用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York國際班 vs 崇真英普班
go

York國際班 vs 崇真英普班 [複製鏈接]

如題,請大家比D意見,tks

0    0    0    0

回覆:southplay 的帖子

?下?

回覆:York國際班 vs 崇真英普班

睇吓你係咪心儀祟小,否則好似york考直資/私校好似好少少

今日聽完york個校長講嘢,放棄左york嘅offer

why?

引用:今日聽完york個校長講嘢,放棄左york嘅offe

原帖由 southplay 於 13-11-07 發表
今日聽完york個校長講嘢,放棄左york嘅offer
why???

覺得感覺唔好,個校長係噤講佢自己個仔,同埋個孫點叻,講左成個鐘都唔知佢想講乜。重要比12個月學費。

southplay 發表於 13-11-8 13:55
覺得感覺唔好,個校長係噤講佢自己個仔,同埋個孫點叻,講左成個鐘都唔知佢想講乜。重要比12個月學費。

...

其實佢講左一輪係都有講點解會講咁多...
佢只係用佢既case 話俾d家長知,
就算係更難既法文, 只要你肯去學, 都可以學到...
同埋解佢會學呢?! 係因為想投入佢小朋友既生活, 做一個屋企既語景俾佢地,
因為校長都講左語言都係要多聽多練習等...
亦講左學校係輔, 家長先係主, 小朋友係點家長都要付出等..
咁當然啦, 如果自己感覺都唔好, 或者都唔BUY學校既理念, 就唔好俾小朋友去讀...

其實我覺得好多校長都唔識MARKETING,自己有自己講,家長想知既野又唔講,講講下又離題.....聽過YORK,祟真,荃灣思博個校長都係一樣

哈哈, 佢係長氣左d, 但佢都係講緊真實例子啫, 佢都話佢個孫中文唔得

我buy 佢一點: 大部份家長冇名校"底子" : 父母子女非舊生, 冇宗教背景, 係靠做靚個portfolio, 而york幫到我地

小洪寶 發表於 13-11-8 14:52
其實我覺得好多校長都唔識MARKETING,自己有自己講,家長想知既野又唔講,講講下又離題.....聽過YOR ...

直接d講係佢地既表達能力都唔太好
加上每個人既理解又唔一樣...
今次個workshop 個人覺得佢似教緊我地d家長,
再要我地點去教d囝囡...
‹ 上一主題|下一主題