用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK, SN , KM 你地會點排呀?
go

YORK, SN , KM 你地會點排呀?

請指教, 其實我覺得KM 最好, 其次是SN, 之後YORK, 你地點睇?

引用:請指教,+其實我覺得KM+最好,+其次是SN,+之

原帖由 eliselin 於 13-11-04 發表
請指教, 其實我覺得KM 最好, 其次是SN, 之後YORK, 你地點睇?
the same

回覆:YORK, SN , KM 你地會點排呀

Same. An i give up york k1 offer lu

回覆:YORK, SN , KM 你地會點排呀?

KM好多PN上,K1聽聞得三十幾個位,唔知係唔係

回覆:YORK, SN , KM 你地會點排呀?

KM, SN 指邊兩間?

回覆:YORK, SN , KM 你地會點排呀

學術上好似 KM 好啲。配套上 (指課外活動同 course) York 又比較全面。SN 就愉快中學習。好睇家長從邊個角度睇

回復 eliselin 的帖子

My ranking is KM, SN and York .
York is good in academic especially in English and I am impressed by the interview process but I just dont like the style of school management and gave up K1 offer.

Tzekiumommy  Agree!!  發表於 13-11-5 00:51

My ranking is SN, York then KM

回復 fafapot 的帖子

完全同意。

請問sn成績出黎成績係點架?

引用:學術上好似+KM+好啲。配套上+(指課外活動同

原帖由 fafapot 於 13-11-04 發表
學術上好似 KM 好啲。配套上 (指課外活動同 course) York 又比較全面。SN 就愉快中學習。好睇家長從邊個角 ...
agree

除了學校簡介會外,請問仲有什麼途徑得知SN入小一結果?

引用:學術上好似+KM+好啲。配套上+(指課外活動同

原帖由 fafapot 於 13-11-04 發表
學術上好似 KM 好啲。配套上 (指課外活動同 course) York 又比較全面。SN 就愉快中學習。好睇家長從邊個角 ...
咁迦南同學之園呢?
同呢3間比較呢2間係咪無咁好呀?
嚟緊仲要去迦南同學之園interview
已有SN offer
諗緊仲去唔去in好……

jjson 發表於 13-11-4 14:28
回復 eliselin 的帖子

My ranking is KM, SN and York .

回覆:justpiglet 的帖子

I like lh!

引用:Quote:原帖由+fafapot+於+13-11-04+發表學

原帖由 justpiglet 於 13-11-04 發表
咁迦南同學之園呢?
同呢3間比較呢2間係咪無咁好呀?
嚟緊仲要去迦南同學之園interview
其實冇話邊間最好,只有邊間最適合,有時間可以帶小朋友去 in, 反正都報左,當去 playgroup 參觀下,玩下,感受一下。我每次 in 完都問個女 like 唔 like 間學校。迦南學校環境幾好,老師幾細心。學之園小朋友技巧唔錯。

AJH 發表於 13-11-4 14:30
My ranking is SN, York then KM

May you share your viewpoint? It seems that most of people will not rank SN first. Thanks.

回覆:cchowls 的帖子

純粹係根據我面試嘅印象,SN老師最有耐性,感覺最以人為本(當然呢度有好多家長鬧爆SN). York 校舍最企理,支援最多。KM, 去完覺得好普通,而且位少,當參觀校園囉。

fafapot 發表於 13-11-4 16:15
其實冇話邊間最好,只有邊間最適合,有時間可以帶小朋友去 in, 反正都報左,當去 playgroup 參觀下,玩下, ...

只有邊間最適合 TOTALLY AGREE, 人地話好, 對自己小朋友未必好
比你入到好出名的KG, 但係小朋友唔中意個校舍, 日日哭唔想返, 咁真係好心做壞事

如計學術及開心學習取平衡,SN及KM都好過York?