用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基14-15 N班interview 請進!!
樓主: cloveo
go

奧基14-15 N班interview 請進!! [複製鏈接]

2月叫pre K, 9月冇話升咩班,原班讀到15年升K1, 其實即係可以早啲入學,讀多半年。我俾左pm留位費,另寫了信wait am。

用家可分享下curriculum嗎?有phonics嗎?課程是否跟教署?

我留位都係買個保險,睇下個囝有冇其他offer再決定。反正我也打算n班讀開心啲,一年後再出去考K。三千幾蚊學費,好過上playgroup.....

回覆:LKWIDY 的帖子

都係,我都想知多點學習情況,話係英文為主,咁教唔教phonics!你小朋友係大b?

回覆 ballg 的帖子

3月大B, 你呢?interview未?

8月,收咗,應該留咗位先,其實如果無其他近屋企嘅,我覺得奧基都幾好,起碼新,乾淨,空氣流通

我向其他post 見到有jolly phonics, k1先正式教國語

引用:我地都係apply+9月N班,但in+果時學校勁sel

原帖由 laura.grt 於 13-12-02 發表
我地都係apply 9月N班,但in 果時學校勁sell 2月班,仲有只得pm 位。我地問,如果依家tale 咗 2月PM offer, ...
昨日主任又打來問confirm唔讀special pg,我話唔想姐姐學廣東話唔讀,她説可以照俾special pg學費,之後開學,不過要盡快交留位費,我說不用了,此話講三次都聽唔到。

是否我們的$660可以養活學校呢?

我收到boxhill offer了,明天放番個位出黎。

我都交咗$660, 但無人sell我playgroup.

回覆:kitwu913 的帖子

其實我都唔知點講!我都無人sell pg,可能7月b, 適齡!當時interview只係問介唔介意如果8月返pg當適應!

Evachau 發表於 13-11-14 09:19
請問在九龍塘地鐵站,可以坐什麼車到學校嗎?

Take minibus 30B at Shek Kip Mei MTR station Exit A. Drop off at Health Dept Lab (opposite to Chak On Estate) on Nam Cheong Street. No public car park nearby, cos' both Nam Cheong Street and Cornwall Street are very busy roads, and there are not many buildings.

回覆:soman2 的帖子

Yes, i found lots of mini bus to mk mtr and bus to cheung sha wan and prince edward

回覆 ballg 的帖子

我in果時有一間房放video同slide比我地睇, 介紹一下school的情況, 果老師有講關於PG D嘢, 好似話夠兩歲就可以讀, 但無話一定要, 但我心諗, 我係7月B, 有排都未兩歲, 加上無人帶返學, 所以就算有, 都唔會讀.

係呀,佢介紹咗好多唔同嘅班,話如果係細b就9月返special pg,到夠2歲就轉返N. 我不過,我哋出年9月前已經夠歲數返n

係呀,佢介紹咗好多唔同嘅班,話如果係細b就9月返special pg,到夠2歲就轉返N. 我不過,我哋出年9月前已經夠歲數返n

‹ 上一主題|下一主題