用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無細b,到而家一個offer都未有?
樓主: hysalice
go

有無細b,到而家一個offer都未有?   [複製鏈接]

回覆:gretamama 的帖子

請問邊間收咗十一月b?

回覆:有無細b,到而家一個offer都未有?

我囝係11年11月尾細b, 上年我只報了一間屋企附近的PN (嶺南),都算ok有名的,因為有大囡的經驗(10月細囡),知道唔洗緊張,冇得in好正常,開學實有位放的。如我所料今年9月收到信叫in插班,喺冇壓力下阿囝表現好好,因當時已22個月大了,而家收左1月開學。細b其實有好處,可以下年做超大b, 殺曬

今個月開始陸續in,又緊張,又要叫自己唔好緊張,好快精神病,只要有一個offer,個病就會好!

回復 gouf0083 的帖子

你邊間? 幾時in? 我報了奧運校, 2月in

回復 Jupiter 的帖子

即讀多年n?

I will repeat K1 if there is K1 offer, K1 is cheaper than N and more things to learn. 唔係讀多一年,係多6個月姐,1月先返。仲有朋友1月大b(龍b)都係2月插班,唔會覺得佢地大b係讀多年。

Relax!  遲一年讀真係有好處架,到考小學時你會感受到架啦!

回覆:happybbpig 的帖子

西灣河,下年二月見

引用:I+will+repeat+K1+if+there+is+K1+offer,+K

原帖由 Jupiter 於 13-11-13 發表
I will repeat K1 if there is K1 offer, K1 is cheaper than N and more things to learn. 唔係讀多一年, ...
做大b真係仲好!

引用:今個月開始陸續in,又緊張,又要叫自己唔好

原帖由 ballg 於 13-11-13 發表
今個月開始陸續in,又緊張,又要叫自己唔好緊張,好快精神病,只要有一個offer,個病就會好!

...
希望我哋嘅細B好快有offer!我哋嘅精神病就會好快好!

我仔仔係12月細B(2011).. 今天啱啱俾錢一間幼兒園、買書、買書包、買校服。將會來緊會在12月返PN做插班生。應該會直升K1係明年9月。另外,佢考了兩間幼稚園 英普K1 (2014-15)。一間已收了他讀PM 英普K1.  另外一間要等面試成績。還有4間 interviews會在這星期完成。 現在為止,我已好滿意佢的成績了。所以,你們都要加油。千奇唔好放棄!

可以考慮manhabit,會有新campus 開n,但貴同唔知開唔開到!

Monghar 發表於 13-11-14 00:30
我仔仔係12月細B(2011).. 今天啱啱俾錢一間幼兒園、買書、買書包、買校服。將會來緊會在12月返PN做插班生 ...

回覆:happybbpig 的帖子

我10月b剛收到第一個offer.

hysalice 發表於 13-11-15 11:16
我10月b剛收到第一個offer.

真的嗎?細B都有OFFER 咁好既?

我個女係10月b, 明天第一次interview, 得個12個月大,媽媽都未識叫,都唔知in到咩

引用:Quote:hysalice+發表於+13-11-15+11:16+我1

原帖由 candice1019 於 13-11-15 發表
真的嗎?細B都有OFFER 咁好既?
係呀,我都估唔到,雖然下午班,但有offer好開心

我囝都係十月b 今日收到方方offer pm

foopopo 發表於 13-11-12 19:42
北角,灣仔,九龍塘,九龍灣,將軍澳
你好勁啊,哈哈、我都喺報屋企附近嘅學校,

我估好多pm offer會下星期call, 如寶血,北角民生。

今日in等一間等收reject letter

‹ 上一主題|下一主題