用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教中心幼稚園 有冇人知油塘分校好不好?
go

有冇人知油塘分校好不好? [複製鏈接]

1    0    0    0

回覆:有冇人知油塘分校好不好?

我問過, 佢話係。

我囝都收到OFFER啦~下年既K1班全日,
英文每日20MINS, 普通話一星期2堂...
有外籍老師...對學校OVERALL都覺得唔錯,
係焦室外呢樣野差少少...
同埋全日班學費+飯錢+茶點加埋要4千幾,
我識個媽媽朋友因為呢個原因唔讀了

我都唸緊轉唔轉讀全日班,因學費差好多,有冇讀緊嘅可分享多少少值唔值得?

收左我仔仔下年全日班。
唔知全日班會係點上堂,正校好似無全日班,無得比較。

我都收了,原先想報全日,但個價錢太貴,結果報上午班,收咗

你們是否都住油塘呢?

回覆:雪晴25 的帖子

Yes

我家住慈雲山,好

引用:我囝都收到OFFER啦~下年既K1班全日,英文每

原帖由 Chirley 於 13-11-21 發表
我囝都收到OFFER啦~下年既K1班全日,
英文每日20MINS, 普通話一星期2堂...
有外籍老師...對學校OVERALL都覺 ...
請問半日班扣了學卷幾錢呀?有校巴去觀塘嗎?

Evachau 發表於 14-5-19 11:17
請問半日班扣了學卷幾錢呀?有校巴去觀塘嗎?
實數我唔記得啦~都係幾百蚊...好似係6百幾?!
校巴要睇返張紙...實有去觀塘既, 只係會唔會係正你樓下咁解...
因為近到連藍田山上既村都有校巴經呀

引用:Quote:Evachau+發表於+14-5-19+11:17+請問

原帖由 Chirley 於 14-05-19 發表
實數我唔記得啦~都係幾百蚊...好似係6百幾?!
校巴要睇返張紙...實有去觀塘既, 只係會唔會係正你樓下咁解.. ...
全日班一個月學費(連雜費和茶點)要四千幾已扣除學卷嗎?

Evachau 發表於 14-5-19 15:52
全日班一個月學費(連雜費和茶點)要四千幾已扣除學卷嗎?

係...雜費好似半年一次, 約千零二千...
睇過佢每個ITEM俾出黎既錢其實已係好公道,
同自己出去買都唔會差幾多,
我試下LIST 每個月既駛費俾你參考, 實數要返去睇返學校張紙, 只係約數先。
一個月既學費約$3400 (已扣左學卷),
全日班有飯錢, 好似四百幾...包LUNCH 同TEA,
上次問左早餐係唔包既, 家長可以俾小朋友帶定D小食係LUNCH 前休息時段俾小朋友食,
咁如果住係屋企附近可以行路返去就可以慳車錢既,
如似情況, 將會係我或我老公帶小朋友會搭巴士或小巴返 / 放學,
車錢咪多幾百蚊囉...

引用:+本帖最後由+Chirley+於+14-5-19+18:49+編

Thx for sharing!

引用:+本帖最後由+Chirley+於+14-5-19+18:49+編

Thx for sharing!

Chirley  Welcome  發表於 14-5-20 18:20

下星期六囝囝要interview,請問可以分享下上年面試流程嗎?

Evachau 發表於 14-11-5 16:40
下星期六囝囝要interview,請問可以分享下上年面試流程嗎?
唔好意思, 咁遲先上黎見到你既留言...
相信你小朋友已經IN完了, 祝你好運...
我囝讀左3個月左右, 俾我感覺唔錯,
除左D 老師校長好之外,
最重要係我覺得佢地都唔會只係就小朋友,
都會話同教佢地點先岩, 自理好左,
例如食完飯我地無教小朋友要自己執返地下佢地跌既飯粒,
但學校會...

引用:Quote:Evachau+發表於+14-11-5+16:40+下星

原帖由 Chirley 於 14-11-24 發表
唔好意思, 咁遲先上黎見到你既留言...
相信你小朋友已經IN完了, 祝你好運...
我囝讀左3個月左右, 俾我感覺 ...
Thx for sharing! 因為之前見到你個post, 話小孩扭計唔肯返學,話老師講佢,所以想知道老師們是否有愛心和耐性教細B!

Evachau 發表於 14-11-24 12:56
Thx for sharing! 因為之前見到你個post, 話小孩扭計唔肯返學,話老師講佢,所以想知道老師們是否有愛心和 ...

我囝都係細b (11月底) , 你放心。
學校老師d姐姐果d都有愛心, 好好, 好快記得我囝名tim...
我囝返左一星期就開始扭唔肯返, 話老師唔錫佢, 原因係我累佢未慣返學要守規矩, 好奇心又大,而且有d問題佢識答, 成日舉手搶答, 老師咪叫佢俾人答下之類囉, 都有罰過佢企,
我囝有講, 同老師傾時佢都有講,返學頭果排老師都有日日打俾我傾一陣, 佢地都有點惡既, 但都係小朋友有問題時惡點, so far我接受..
其實我囝都扭左成個月先叫好返好多, 有時佢d唔返學理由好funny, 但我係見到都feel到佢返學係開心既, 問佢佢都話開心, 返黎會成日唱佢係學校教既歌, 雖然佢之前成日都話唔返學, 但返到學校見到d姐姐老師等又唔再理我地-_______-"" 而且有d野我覺得學校教得唔錯, 例如我之前講既食完飯後, 老師會要求佢自己執返跌係地下既飯粒, 返到屋企都會做, 呢間學校overall 都幾好啦

‹ 上一主題|下一主題