用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日剛in完根德園。
go

今日剛in完根德園。 [複製鏈接]

成個流程好快好順暢。而且好好彩in我地囡囡個老師好nice.

4    0    0    0

Me 2, 見到老師開心我又開心

回覆:今日剛in完根德園。

是否英語面試?

回復 iapple 的帖子

should be in Cantonese.

i though they are interview in English since the web and the form are all English!! but when get in ask for English interview the staff are very surprise, finally i got English interview.  

回復 bluemarry 的帖子

很欣賞佢地interview 的流暢安排, 唔使20分鐘由排隊到 in 完 係咁多間中interview 最快的一間, gd gd !
之前聽過interview 的老師年紀較大+好嚴肅, 經過今次inteview 完全改觀, 老師好young & nice

回覆:es26 的帖子

Me too.囡囡一點都不怕。反而囡囡in sc撞正個恶Miss、一點笑容都無。好彩囡囡都有答不過細聲D。原來睇咩老師in都好重要的。

仔仔上年in kv 都有答大部分問題,不過唔肯唱歌,心諗死梗啦,點知最後都有pm offer,反而sc interview嗰陣已經唔鐘意間學校,亞仔一樣,十問九唔應,嗰陣已經感覺上kv d 老師比sc 有愛心,依家仔仔好鐘意番kv, d 老師完全唔係傳聞中咁嚴咁惡,仲好好人tim

引用:仔仔上年in+kv+都有答大部分問題,不過唔肯

原帖由 superlove081 於 13-11-04 發表
仔仔上年in kv 都有答大部分問題,不過唔肯唱歌,心諗死梗啦,點知最後都有pm offer,反而sc interview嗰陣 ...
請問是大B嗎?

回覆:tam_bb 的帖子

係8月尾中b, 所以有時真係睇彩數!!但我當時真係好想入kv ga

引用:係8月尾中b,+所以有時真係睇彩數!!但我當

原帖由 superlove081 於 13-11-04 發表
係8月尾中b, 所以有時真係睇彩數!!但我當時真係好想入kv ga

回復 es26 的帖子

我反而同你相反,in我個老師就係嚴肅同年紀大的,in我仔個老師就冇咩表情,我走時見另一張枱見家長的老師就後生啲,仲同家長有眼神交流點頭mark野好有heart咁,有時遇著nice的老師in真係要撞手神

回覆:superlove081 的帖子

Me too.睇到朋友的仔女。讀完kv小一自動波做功課。真係恨死我啦。快D出結果。

回覆:bluemarry 的帖子

老師真是要撞的不然父母甚麼報那麼多間。除了撞仔女的狀態又要撞老師。現今做人父母不容易做人仔女也不易。细细個in那麼多間也不易的。平常心吧。

回覆:superlove081 的帖子

我個面試唔肯講嘢,所以老師好黑面,好快同佢bye bye

回覆:米仔媽咪 的帖子

我都係今日見完,好意外阿囡竟然同老師一齊唱歌!個老師又後生又nice!

係呀,其實kv 好多老師都好後生,(好似k2同k3 先用d 年長d 既老師) 我仔班2個miss 都好後生,好愛心,嗰日亞仔曳,我話唔比佢番學點知佢喊出黎話唔好,祝各位家長好運,盡左力就好,唔好比咁大壓力小朋友!!

回復 superlove081 的帖子

對呀, 呢d名幼始終成6000+人考, 如收就當中左六合彩的了,都係平常心, 當見識下咯, 小朋友in咁多間其實都好辛苦, 家長又要狂溫書都好大壓力..
Nov 2果日我撞晒期, 4間同日 interview, 去左2間算了 (夾硬去3間咪盞影響埋佢既表現), 唔好話小朋友, 自己都頂唔順 ...

你地認為家長表現有影響嗎? 自問我自己答得唔夠好

‹ 上一主題|下一主題