用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Yew Chung
go

Yew Chung

今日去完interview,只是in父母,跟住就去辦入學手續。眼見好似所有人都收,想問下有無人今日in完被rejected呢?

引用:今日去完interview,只是in父母,跟住就去

原帖由 G-girl 於 13-11-02 發表
今日去完interview,只是in父母,跟住就去辦入學手續。眼見好似所有人都收,想問下有無人今日in完被rejecte ...
我都收左,俾錢個時我都多口問過嗰個女仔,問佢係唔係入得嚟interview就個個都收,佢話係。

回覆:enjoybb 的帖子

咁佢哋嘅收生標準係乜呢?先到先得?

引用:咁佢哋嘅收生標準係乜呢?先到先得? +

原帖由 G-girl 於 13-11-03 發表
想問吓你哋係幾時submit application ? Apply 邊個grade?

引用:咁佢哋嘅收生標準係乜呢?先到先得? +

我諗多多少少都係。但我都排左一年。

回覆:Yew Chung

我今年5月申請的,又唔係等咗好耐

現場好多大陸人,不記得問是否在151校舍上課!

回覆:sagesage 的帖子

是151上課

你們是否區校長接見?

引用:我今年5月申請的,又唔係等咗好耐 +

我今年5月申請的,又唔係等咗好耐
Which grade did you apply pls?

2 years-old class (full time). Still comparing it with Kingston. Any comment?

見校內很多中文字,當天一句英文也無說過!

亦擔心kingston𣎴是直升,寫明一歲班升小優先!

我是由一位外籍女仕in的,我申請半日AM,但他offer 半日PM,現在wait AM

回覆:Babybaby2011 的帖子

I applied for PN class

我見到有人無去辦入學手續就直接走咗,唔知係咪俾 REJECTED?

我都係外籍女仕 IN,又唔係見到好多大陸人,反而見到好多 ABC 爸爸媽媽就真

我都係外藉miss in的。只有whole day, wait half day

G-girl 發表於 13-11-2 21:34
今日去完interview,只是in父母,跟住就去辦入學手續。眼見好似所有人都收,想問下有無人今日in完被rejecte ...

好似有家長觀察到有啲奇怪情況發生, 小朋友讀書,但係就In家長, 怪哉!

教育最高境界, 『有教無類。』, 但要成本的.
住屋環境最高質素, 『心擴神怡。』, 但要成本的.

一歳多可以考什麼?LS 仍未識說話問他自己的名字!今天什麼人帶你來面試、考顏色等!我去了兩間IS , 只是觀察小朋友自己玩玩具情況,我估他們驚收A 仔自閉學生,同家長傾學生日常情況,完全很輕鬆沒有什麼考家長。反而眼見名幼,家長面試完眼紅紅!!!