用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳有冇好的playgroup ?
go

將軍澳有冇好的playgroup ? [複製鏈接]

我想仔仔有得玩又學下同小朋友相處而已!請問大家有冇好介紹?21 個月,thx

5    0    0    0

我都想知,我見將軍澳有間"成龍全人教育中心"有PG,不知道有没有家长参加过呢?

回覆:將軍澳有冇好的playgroup ?

首選坑口海悅Kidsxxxx, 次選將中Tutxxx, 前者一出世就報名啦。將廣果間最好唔好去。

We love him, because he first loved us. 1 John 4:19

回覆:The6pooh 的帖子

好,我個B由13mth開始上到而家23mth, 其間都有去過其他集團式經營的playgroup, 相比起成龍可能無咁新同咁大而且位置較隔聞,但勝在導師經驗好,比我上過其他playgroup好好多,所以就算我唔係住TKO都每星期搭的士來回去上堂。
上課時只可一名家長陪同,導師叫Miss Fong, 會在一各助教姐姐或嬸嬸,星期六日開班。

引用:我都想知,我見將軍澳有間"成龍全人教育中

原帖由 The6pooh 於 13-11-03 發表
我都想知,我見將軍澳有間"成龍全人教育中心"有PG,不知道有没有家长参加过呢? ...
好,我個B由13mth開始上到而家23mth, 其間都有去過其他集團式經營的playgroup, 相比起成龍可能無咁新同咁大而且位置較隔聞,但勝在導師經驗好,比我上過其他playgroup好好多,所以就算我唔係住TKO都每星期搭的士來回去上堂。 上課時只可一名家長陪同,導師叫Miss Fong, 會在一各助教姐姐或嬸嬸,星期六日開班

chaco 發表於 13-11-3 13:09
首選坑口海悅Kidsxxxx, 次選將中Tutxxx, 前者一出世就報名啦。將廣果間最好唔好去。

...
我個囡上緊kidsplayhouse

引用:Quote:chaco+發表於+13-11-3+13:09+首選坑

原帖由 Cupcakedream 於 13-11-06 發表
我個囡上緊kidsplayhouse
請問可否介紹下大概幾錢?全英?有咩環節?

回復 angelaccf 的帖子

一班有幾多人一齊上堂??

回復 Jeremy128 的帖子

我都想知?THX!!

回覆:Arashi_nam 的帖子

最多12個B, 有期試過得5/6個B

引用:回復+angelaccf+的帖子 一班有幾多人一齊

原帖由 Arashi_nam 於 13-11-07 發表
回復 angelaccf 的帖子

一班有幾多人一齊上堂??
最多12個B, 有期試過得5/6個B

回復 Cupcakedream 的帖子

可吾可以詳細D講下有幾好?THX!

我係跟鍾sir班, 囡囡由6個月已經開始返, 佢playgroup唔係著重教學術, 而係係bb唔同階段點樣教導同訓練佢地, 由性格,行為,智慧,成長都有教, 到左近一歲會教開始佢地紀律, 聽指令做野, 有禮貌, 自理, 亦會教家長可以係屋企同小朋友玩既小遊戲,訓練佢地大小肌同協調.  鍾sir亦都會不時提點小朋友面試技巧, 同埋對個小朋友既為表現亦都比到建議. 我真係好滿意!

引用:我係跟鍾sir班,+囡囡由6個月已經開始返,+佢

原帖由 Cupcakedream 於 13-11-11 發表
我係跟鍾sir班, 囡囡由6個月已經開始返, 佢playgroup唔係著重教學術, 而係係bb唔同階段點樣教導同訓練佢地, ...
請問你講緊係那一間playgroup ? And my son 21 Months also suitable ? Thx

Cupcakedream 發表於 13-11-11 10:20
我係跟鍾sir班, 囡囡由6個月已經開始返, 佢playgroup唔係著重教學術, 而係係bb唔同階段點樣教導同訓練佢地, ...

我都上左半年左右, ok的不過講真真係好貴

我小朋友2.5 yr old 之前都上o左唔少tko playgroup, 推介kidsplayhouse. 不是上鍾sir的, 是上miss sally的 english playgroup. 好pro 好玩也很難報, 除非平日.

引用:我係跟鍾sir班,+囡囡由6個月已經開始返,+佢

原帖由 Cupcakedream 於 13-11-11 發表
我都係鐘sir 班。由1歲上到依家20個月了。

回覆:將軍澳有冇好的playgroup

我囡平日係將中Tutti上堂,呢間氣氛唔錯,小朋友好易適應同投入,雖然唔係教好多野,不過阿囡而家最少識同人打招呼,食完野,睇完書會自己收捨餐。

引用:我囡平日係將中Tutti上堂,呢間氣氛唔錯,

原帖由 Annbaat 於 13-11-13 發表
我囡平日係將中Tutti上堂,呢間氣氛唔錯,小朋友好易適應同投入,雖然唔係教好多野,不過阿囡而家最少識同 ...
I also want try this one . Is full English ?

回覆:Jeremy128 的帖子

係!新開嘅時候有免費試一堂,唔知而家仲有冇

‹ 上一主題|下一主題