用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 彥敎育和普學園邊間好?
go

彥敎育和普學園邊間好? [複製鏈接]

囝囝k1英粵班,想找九龍區普通話班,正考慮彥教育和普學園,請問邊間好啲?

1    0    0    0

回覆:彥敎育和普學園邊間好?

回覆:siutingto 的帖子

多謝你意見,我睇過普學園在fb網頁啲相,敎法好似幾活動!siutingto, 請問佢哋係咪只有趙老師一個導師?會唔會唔係趙老師敎?你女兒學得開心嗎?你介唔介意分享多小小你的意見?我個仔坐唔定,怕悶,又要人多鼓勵才會進步果種,所以希望找到有愛心有耐性的老師,等佢有興趣去學!
另外,我見網頁有好多攞獎相,以你所知,係咪佢地真係好多小朋友都學得好有成績?當然我唔係只著眼攞獎,而是我仔在家就牙擦擦,出到去就驚驚青青,所以我都期望導師可以鼓勵到佢出去見人,增加自信,我就滿足了!你知啦,有時老師講一句好過我講一百句!

My son learnt at 普學園 before.  
趙老師 is really very nice.  Before learning there, my son didn't like Putonghua and refused to listen and speak Putonghua.  
My son is also very active and cannot sit still, but he enjoyed learning there.
He also got several trophies in verse speaking after being trained by Ms Chui.
It;s worth trying.  I think you can call them and have a trial lesson befiore making the decision.

If you need any referral, you can PM me.

醒目開學勳章

回覆:himuimui 的帖子

好開心有人解答,我啲普通話都係有限公司,我諗普學園會適合我同囝囝多啲!多謝各位意見!

‹ 上一主題|下一主題