用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 DBS 男拔是否開始call 2nd interview?
go

DBS 男拔是否開始call 2nd interview? [複製鏈接]

有人話前日已收到call ! 是真的嗎?吾知會call 到幾時呢?請問有人收到call 嗎?

0    0    1    0

引用:有人話前日已收到call+!+是真的嗎?吾知會c

原帖由 yeungyeung88 於 13-11-01 發表
有人話前日已收到call ! 是真的嗎?吾知會call 到幾時呢?請問有人收到call 嗎?

...
但呢度未見有人講話收到喎!

我都未有朋友收到call 喎。

回復 pino 的帖子

系呀! 我就系見呢度無人講, 所以好奇怪囉??? 但有同學媽咪話前日已收到call????

回覆:DBS 男拔是否開始call 2nd interview?

"Selected candidates will be invited for the Second Interview. Parents/Guardians of those applicants will be notified by post and phone call in early November 2013. "

其實首輪面試後的通告已有提及。

爬番的舊文,上年係1/11寄信通知有2nd in 既小朋友,
2/11開始收到信同電話通知。
今年可能都係差唔多日子,大家望實自己個郵箱啦!
祝自己同大家都好運!

回復 Avanti 的帖子

但無講明確實日期, 所以有d緊張..... 唔知會否出信前開始call人.

Just called to school.
The staff said they will call & send the letter to those for 2nd in LATER
Just said the second interview period 12/11-29/11
Not mentioned that they start to call wor!!!

回復 yeungyeung88 的帖子

你朋友吹水 !!!

回復 Ericalaw1026 的帖子

Thanks so much for your info. 甘個心都定D.

DBS usually 出信後先開始call人 , don't think letter out yet

引用:回復+Ericalaw1026+的帖子 Thanks+so+much

原帖由 yeungyeung88 於 13-11-01 發表
回復 Ericalaw1026 的帖子

Thanks so much for your info. 甘個心都定D.
真係要小心一啲家長發放虛假消息,損人不利己。影響埋自己心情就唔好啦。

祝各考生有佳績。

For your info.

拔萃男書院附屬小學
2014-2015 小一入學申請

本校已於2013年11月4日寄出有關2014-2015年度小一入學申請第二輪面試之通知信。所有能進入第二輪面試之考生家長,均會於11月6 日至11月9日期間接獲本校的電話通知及有關信件。

回復 mandi_lui 的帖子

已收到信了, 謝謝你的資料.
‹ 上一主題|下一主題