用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我面試安排真係好差
go

明我面試安排真係好差 [複製鏈接]

早在10月中已DOWNLOAD 表格下來, 但睇來睇去都唔知幾時截止, 可以郵寄等等事宜, 只知11月1日, 即明天可去取表, 最終忍唔住打去問, 一問先知, 要親身交表, 仲要在11月5日截止, 嘩, 有無咁趕呀? 上年報N班, 已試過等佐2小時, 去排隊IN, 但見到校長, 就話你個係細仔, 多數WAITING, 我心想, 你玩咩, 排咁耐, 原來唔收細仔, 早出聲啦, 又出我報名費, 但人人都話明我好, 真係唔知有幾好? 又話會好谷, 又有學券, 好到可考直資小學及私小嗎? 依家仲考慮明天去唔去交表, 真係好煩。
   2    0    0    0

去過佢網頁睇過, 又真係唔係好明成個申請程序WOW

回覆:明我面試安排真係好差

我有個朋友前幾日已經去交左表喇,比埋面試時間(但網上面明明寫住一號先派表嘎)。上年in N班時見識到真係好亂。

回覆:elainetong616 的帖子

我初時睇佢網頁寫都以為1/11先有表,但後來我朋友同我講係網上10月中已可download,只係親身拎先係1號,睇到暈。

我個又係細B,上年有in N 又係咩都無,今年仲有N升K, 都唔知細B有冇機會,加上同日幾間interview, 明我夾正中間,都唔知應唔應該嘥時間去見。

同我想法一樣,唔知應唔應該嘥時間去in, 到時又話細仔waiting, 但好多人都話好,又唔知咩好。

引用:早在10月中已DOWNLOAD+表格下來,+但睇來睇

原帖由 elainetong616 於 13-10-31 發表
早在10月中已DOWNLOAD 表格下來, 但睇來睇去都唔知幾時截止, 可以郵寄等等事宜, 只知11月1日, 即明天可去取 ...
其實甘不滿可以唔去交表。

引用:同我想法一樣,唔知應唔應該嘥時間去in,+

原帖由 elainetong616 於 13-10-31 發表
同我想法一樣,唔知應唔應該嘥時間去in, 到時又話細仔waiting, 但好多人都話好,又唔知咩好。 ...
其實點先算細B?我囡9月尾B,舊年in K1時由拿籌到in完,用左個半鐘左右。交表我系十月中網上下載,然後親身拿去交(肯定系十一月前),即時比左8n既時間我喔,8n時系好多人,不過我覺得都算ok,因為真係好多人8n

我都係一發現有得DL就即刻DL 第二日即刻去交表 即時有期比我

引用:早在10月中已DOWNLOAD+表格下來,+但睇來睇

是否港島東區嗰間?老實講,校舍出門口就係馬路,我已覺得好危險,怎會放心擺個仔晌度讀書呢!

When will interview held for olympian school ?

引用:When+will+interview+held+for+olympian+sc

原帖由 SharonMommy 於 13-11-01 發表
When will interview held for olympian school ?
打左去學校,話9/11

引用:是否港島東區嗰間?老實講,校舍出門口就係

原帖由 kyleebc 於 13-11-01 發表
是否港島東區嗰間?老實講,校舍出門口就係馬路,我已覺得好危險,怎會放心擺個仔晌度讀書呢! ...
明慧,北角民生,聖保羅堂門囗都對正馬路,好多間都不能報了。

回復 魚王 的帖子

原來如此,好彩我冇報你所講的學校,亦冇諗過想報。

n班要夠兩歲才收, 如果細仔到九月之後, 應該好多學校都唔收.

如果9月未夠2歲真係慳返D錢 上年烈日當空曬2小時 IN2分鐘 一直都係等等等 見校長先話 唔會收....玩野咩 今年K都唔報

你上星期六放棄咗邊間?

回復 choikiuma 的帖子

我無去到又一邨, 因為同德信撞期, 我最後選了德信去IN.

‹ 上一主題|下一主題