用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2011 年 細B 家長的矛盾
樓主: sweet_heart2011
go

2011 年 細B 家長的矛盾 [複製鏈接]

回覆:explorerhk 的帖子

超有同感,我同你一樣10年11月B仔,早產1個月tim,今年讀緊K1pm,亦都有報三間勁多人報嘅半龍校,但無你咁好彩,唔係reject就waiting!碰下運氣吧!有N插N,當年報咗十間八間N,只有一間收,今年睇D post , 競爭仲大,加油呀各位細B嘅爸bi媽Mi

引用:大家唔覺大細b有咩差距,因為仲細,到小一

原帖由 好有問題 於 13-12-12 發表
大家唔覺大細b有咩差距,因為仲細,到小一先發覺吃力,大b可能出50%力,細b就要出100%力追,睇你點諗,唔係 ...
唔係越細越覺差距,越大越唔覺咩?點解你睇法調轉咁得意的?

fion_yinyin 發表於 13-12-12 10:36
...小朋友本身興趣同能力問題。
你說出個key pt.

藍藍媽 發表於 13-12-12 11:37
我估佢意思係for the untrained eyes, 小孩太細很難確定有多少差距。

引用:Quote:原帖由+好有問題+於+13-12-12+發表大

原帖由 藍藍媽 於 13-12-12 發表
我都係好多前輩媽媽同我分享講嘅,另外可以search返有個post叫 ”時光倒流 PN / 幼稚園 時.....”好多媽媽都有分享,都有話想小朋友轉做大b。

愚妹妹  "時光倒流 PN / 幼稚園 時.....”is a very good post.  Thanks for your sharing!  發表於 13-12-30 11:12

回覆 explorerhk 的帖子

好同意你所分享的, 但我驚我女係2011 九月B到時明年係超大B, 好多K1唔收

回覆 explorerhk 的帖子

巧同意。依家有二線k1 offer, 放心晒。下年只揀幾間超好K1 再 int.  入到仲可以益埋細佬。
‹ 上一主題|下一主題