用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 鑽石山靈糧面試
go

鑽石山靈糧面試 [複製鏈接]

in完的家長感覺如何?
我覺得佢地安排得好好又準時..
   0    0    0    0

回復 NICOLE123 的帖子

我覺得OK, 但時間太長, 前後要1個鐘喎. 你當日IN幾點? 18/11前先通知...唔知幾時呢?

回覆:鑽石山靈糧面試

請問成個過程係點?我仔來緊in藍田

引用:請問成個過程係點?我仔來緊in藍田 +

引用:Quote:原帖由+seiko123+於+13-10-30+發表請

原帖由 chi99 於 13-10-30 發表
隨時間間唔同喎!
只作參考下

回復 初級媽咪 的帖子

我星期一早上10:40

我覺得雖然要比老師觀察一小時 但佢之前講明
好過有d要係出面等一小時

整體我覺得小朋友同大人都舒服
而且佢地上網報名同e-mail通知我覺得好環保方便.

最後見校長又一d都唔馬虎.

我都想讚下呢間學校,安排得好準時in,校長老師笑容親切,in的模式亦是活動教學咁in!最後一讚就係上面樓主所講所有野都係email,環保又唔洗浪費咁多信封,証件相等等,同埋面試結果2星期就有,唔洗我地家長等了又等

回復 seiko123 的帖子

登記左後,入等候室等叫名,分2個環節第一環節:入到一遊戲室,裏面有唔同遊戲,任小朋友玩,中間有老師會過來隨意問小朋友問題(e.g:你叫咩名,邊個同你黎學校等等)同埋會觀察你點同小朋友玩
第二環節:group in,房內會有校長,副校長同老師,全部小朋友坐係度,家長坐小朋友後面,老師會唱歌同講故事問問題,最後校長會送野比小朋友

引用:回復+seiko123+的帖子 登記左後,入等候室

原帖由 shiamzoenl 於 13-10-30 發表

登記左後,入等候室等叫名,分2個環節第一環節:入到一遊戲室,裏面有唔同遊戲,任小 ...
Thank you

登記左後,入等候室等叫名,分2個環節第一環節:入到一遊戲室,裏面有唔同遊戲,任小 ...
故事果part..有冇小朋友唔聽話,唔坐低,扭計同喊

回覆:琋琋媽媽 的帖子

我果場没有呢個情況

回覆:鑽石山靈糧面試

我都有in, 我覺得安排好好,先俾小朋友warm up, 然後先見校長同聽老師指示唱歌,做動作。 但我個仔到最後嗰part,只係坐係,無做任何表情同動作,我估今次都凍過

引用:Quote:原帖由+shiamzoenl+於+13-10-30+發表

引用:Quote:原帖由+琋琋媽媽+於+13-10-30+發表故

原帖由 chi99 於 13-10-30 發表
我嗰場有個勁喊,老師叫家長帶小朋友出課室行下先,不過到同校長講bye bye都未有再返入嚟!

...
可能走左lu...
我怕呀仔呢part唔ok...咁第1part幾好都冇用

回復 琋琋媽媽 的帖子

沒有小朋友扭計,個個都坐定定,只有一些在發呆

回復 琋琋媽媽 的帖子

咁又係,我個刻都超怕阿仔冇耐性要走,個10分鐘簡直額頭係咁漂汗呀

引用:回復+琋琋媽媽+的帖子 咁又係,我個刻都超

回復 琋琋媽媽 的帖子

咁又係,我個刻都超怕阿仔冇耐性要走,個10分鐘簡直額頭係咁漂汗呀 ...
我都好驚,因為岩岩個星期6去另一間已經試過,之後個老師一直講故事,由頭到尾冇理過我仔,只係問其他小朋友問題,

引用:回復+琋琋媽媽+的帖子 沒有小朋友扭計,個

回復 琋琋媽媽 的帖子

沒有小朋友扭計,個個都坐定定,只有一些在發呆 ...
可能發呆嗰個小朋友係我個仔

請問一場有幾多小朋友?10個?

係咪會被點答問題?定要主動答? 每個小朋友都有機會答嗎? 我細b唔識講咪無機?

引用:回復+琋琋媽媽+的帖子 咁又係,我個刻都超

回復 琋琋媽媽 的帖子

咁又係,我個刻都超怕阿仔冇耐性要走,個10分鐘簡直額頭係咁漂汗呀 ...
其實全程要成個鐘, 真係好難啊, 尤其係個時間係佢nap time,  唉!

‹ 上一主題|下一主題