用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) ...
樓主: belgiumchoco
go

有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) [複製鏈接]

咁請問net班主任係咪每日全程同小朋友一起??有人知嗎?

引用:我都係2014主流班的,國際同主流班的英文分

原帖由 kumiso 於 13-10-30 發表
我都係2014主流班的,國際同主流班的英文分別我睇完你地的post 很我不太擔心反而擔心係普通話堂,國際班每 ...
其實我真係覺得唔係好夠,所以我選擇出去學!

引用:你地會參加8/11+的工作坊嗎?信寫明如不參

你地會參加8/11 的工作坊嗎?信寫明如不參加則當放棄學位喎!
有咁講咩?淨係叫我寄返個slip同支票喳喎

回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

我囡翻左兩個多月K1,她最近識唱Ghosts and gobin比我聽。她讀過集團村校國際班吸收和見她喜歡程度很不同。

回覆:belgiumchoco 的帖子

其實簡介會時,校長講國際班係呢兩年先開嘅,係為咗迎合大眾需要先開嘅,但york開校至今都係因為主流班嘅教學而出名!國際班只係普通話多d,有net 做班主任!主流同國際都係50mins 係net 教英文,反而校長當日就冇提主流班一星期有幾堂!

cherryird 發表於 13-10-29 17:08
我係主流班家長, 話你知國際班同主流班課程完全一樣, 英文net teacher都係每日25 mins, 只係國際班多左1個n ...

請問你認為主流班的紀律和規矩方面教得如何? 我為仔仔選了主流班, 因為覺得中文老師會要求高一點.

另外, 英文課每天只有25分鐘, 那麼其餘2個多小時學什麼呢?

回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

讀york普通話都會好好 因為都多大陸人!我接親放學都見好多著york校服同媽咪講普通話!流利程度應該係母語!

引用:Quote:kumiso+發表於+13-10-30+08:16+你地

原帖由 kwokbobo 於 13-10-30 發表
我的是6/11, 日子不同
Sorry 我打錯左,我都係6/11 呀

breadbb 發表於 13-10-30 10:17
讀york普通話都會好好 因為都多大陸人!我接親放學都見好多著york校服同媽咪講普通話!流利程度應該係母語 ...

呢點其實我都好想問, 我唔係歧視, 而係有些內地人的教育態度跟我們不同, 希望佢地係有禮貌、有規律的內地人, 想請問真的好多嗎??其實講普通話流利又未必一定是內地人。

kumiso 發表於 13-10-30 10:43
Sorry 我打錯左,我都係6/11 呀

唔緊要, 你唔好去錯呀~~haha

Moon1437 發表於 13-10-30 09:56
其實簡介會時,校長講國際班係呢兩年先開嘅,係為咗迎合大眾需要先開嘅,但york開校至今都係因為主流班嘅教 ...

到底英語是50分鐘還是25分鐘??我記得主流和國際的英語時間應該是一樣的, 不是嗎??請指教, 謝。

引用:Quote:Moon1437+發表於+13-10-30+09:56+其

到底英語是50分鐘還是25分鐘??我記得主流和國際的英語時間應該是一樣的, 不是嗎??請指教, 謝。 ...
我聽老師講話一日會有兩堂英文!因為有兩個唔同net去教!

回復 kwokbobo 的帖子

我仔仔同班都有內地人, 佢地好斯文的, 有D仲同佢地小朋友用英文交談.
其實入得YORK都唔差得去邊啦~

cindy124 發表於 13-10-30 11:22
我聽老師講話一日會有兩堂英文!因為有兩個唔同net去教!

即係兩堂英文合共50分鐘??即是不論主流和國際都是一樣, 是嗎??

引用:Quote:cindy124+發表於+13-10-30+11:22+我

即係兩堂英文合共50分鐘??即是不論主流和國際都是一樣, 是嗎??
應該係!

引用:Quote:breadbb+發表於+13-10-30+10:17+讀yo

呢點其實我都好想問, 我唔係歧視, 而係有些內地人的教育態度跟我們不同, 希望佢地係有禮貌、有規律的內地 ...
咁當然係大陸人啦!不過又咁講雖然多數大陸人都impolite但都總有d係ok嘅 撞彩啦! 不過個比例真係york多好多!我一星期先接一次放學,每次都見到好多普通話交談嘅媽媽同小朋友!倪x傑咪有個國內太太 佢個女都係讀york

引用:你地會參加8/11+的工作坊嗎?信寫明如不參

你地會參加8/11 的工作坊嗎?信寫明如不參加則當放棄學位喎!
請問是甚麼工作坊,我封offer信好似無寫喎!

breadbb 發表於 13-10-30 12:17
咁當然係大陸人啦!不過又咁講雖然多數大陸人都impolite但都總有d係ok嘅 撞彩啦! 不過個比例真係york多好多 ...
Many big 6s... 按你觀察, 學校學生規矩如何?

cherryird 發表於 13-10-29 17:08
我係主流班家長, 話你知國際班同主流班課程完全一樣, 英文net teacher都係每日25 mins, 只係國際班多左1個n ...

請問~"英文net teacher都係每日25 mins"
是每天只有25分終的英文堂意思嗎??

引用:Quote:breadbb+發表於+13-10-30+12:17+咁當

原帖由 mamath 於 13-10-30 發表
Many big 6s... 按你觀察, 學校學生規矩如何?
你誤會了 我小朋友唔係讀York 但我接小朋友放學會經過york的!其實你地可以放學時間去心儀學校睇下 都好有幫助的!

‹ 上一主題|下一主題