用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) ...
go

有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) [複製鏈接]

主流班冇net class teacher, 會唔會比國際班學英文差d?

報直資小學又會唔會差d?

(唔該唔好係度鬧交話york係人都收,commercial, 呢d我係ek睇過好多,唔洗再重覆,thx)

8    0    0    0

回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

如果我冇記錯,主流班都有1個NET做班主任,課程一樣,只係國際班有埋普通話老師長駐。

belgiumchoco 發表於 13-10-29 16:30
主流班冇net class teacher, 會唔會比國際班學英文差d?

多謝你開呢個topic, 我都好想知

引用:主流班冇net+class+teacher,+會唔會比國際

macmate 發表於 13-10-29 16:38
如果我冇記錯,主流班都有1個NET做班主任,課程一樣,只係國際班有埋普通話老師長駐。

...

我今天都有打電話去國際和雙語班的就差在
國際班2個班主任1中1NET
雙語班2中
但上課程完全相同

引用:Quote:macmate+發表於+13-10-29+16:38+如果

原帖由 hyde1111 於 13-10-29 發表
我今天都有打電話去國際和雙語班的就差在
國際班2個班主任1中1NET
雙語班2中
不過我好想有net班主任,因為英文係日常interaction學番黎。

學費相差$700只係國際班2個班主任1中1NET同雙語班2中?

回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

主流班英文堂都一定係NET教。英文課程主流國際應該一樣。考試試卷都一樣。

我覺得國際主流都有叻嘅同學,所以我都識讀主流小朋友考私小直資都有6,7個offers.

囝囝現在讀PN. 未選班但想入番國際班。

除咗英文課程主流國際應該一樣之外, 其他有冇分別?

國際班同主流班英文課時間一樣,但因為國際班有net做班主任,所以玩時都會有net同小朋友溝通。呢個係簡介會聽返黎既。

引用:主流班冇net+class+teacher,+會唔會比國際

原帖由 belgiumchoco 於 13-10-29 發表

親愛的非用家,只想問用家去york個板塊嘛,果度集中好多,咁樣打法大太揚啦

回覆:confidence 的帖子

補充:我係唔buy york 的,入錯左来,抱歉……

引用:國際班同主流班英文課時間一樣,但因為國際

原帖由 昕昕媽咪 於 13-10-29 發表
國際班同主流班英文課時間一樣,但因為國際班有net做班主任,所以玩時都會有net同小朋友溝通。呢個係簡介會 ...
我記得在簡介會,校長話,國際班是後來開的。過往York有不錯的成績,都是主流班老師/同學仔所成就的

我係國際班家長, 國際班同主流班只有一個分別, 就係國際班有一個net teacher做班主任,其他野係一樣. 咁有個NET帶住 (除左國語堂), 英文當然好D, 不過唔好誤會以為無廣東話, 因為多數小朋友廣東話好過英文, 所以一定會講廣東話令佢地明白.

回覆:cherryird 的帖子

回覆:BALL_B116 的帖子

我係主流班家長,york所有功課都係用英文寫,除咗中文功課!所以試券就應該唔會得英文科係英文,其他用中文,應該係調返轉!課程應該係一樣,我問過班主任,佢係咁講!我覺得兩個stream啲英文出到黎都好好!

回覆:cindy124 的帖子

回覆:BALL_B116 的帖子

普通話,國際班好似多啲堂!但我自己係出面揾普通話比佢學!

引用:我係主流班家長,+話你知國際班同主流班課程

原帖由 cherryird 於 13-10-29 發表
我係主流班家長, 話你知國際班同主流班課程完全一樣, 英文net teacher都係每日25 mins, 只係國際班多左1個n ...
每日得 25 min 英文?!但d英文都咁好,好amazing

‹ 上一主題|下一主題