用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報7間是不夠的, 請問還有沒有幼兒園還接受報名... ...
go

報7間是不夠的, 請問還有沒有幼兒園還接受報名...

如題

回覆:報7間是不夠的, 請問還有沒有幼兒園還接受報名...

如係細b一定唔夠。

邊區? pn 嗎?

係呀, PN班。
其實阿仔係大B, 所以一直都抱樂歡態度. 我目標是上午班。
第一間IN啟思, 但只收到PM OFFER, 所以好失望, 又擔心。
7間內有3間, 一定沒有希望, 因為先到先得。救世軍還在處理2011年出世的申請; 保良局 及 保護兒童會 先處理上年交的申請, 即是沒希望。
餘下的3間, 真係不知是否有AM OFFER。所以才想問問還有沒有未截止報名的幼兒園
TKO 區 比較理想

學之園,網上apply, 3月interview,有Tko
分校

引用:真係細b(唔係超大b),想報7間都無得你報,有

原帖由 bbqueendom 於 13-10-29 發表
真係細b(唔係超大b),想報7間都無得你報,有學校肯收你張form已經好好~
咪係囉,我有幾間想報,但學校講明唔收細b,連交表既機會都冇

引用:係呀,+PN班。其實阿仔係大B,+所以一直都抱

原帖由 ViolaKin 於 13-10-29 發表
係呀, PN班。
其實阿仔係大B, 所以一直都抱樂歡態度. 我目標是上午班。
第一間IN啟思, 但只收到PM OFFER,  ...
點解有pm offer都仲要失望同擔心?好多媽媽依家連1個offer都未有呀

引用:Quote:原帖由+ViolaKin+於+13-10-29+發表係

引用:Quote:原帖由+ViolaKin+於+13-10-29+發表係

原帖由 龍龍 於 13-10-29 發表
點解有pm offer都仲要失望同擔心?好多媽媽依家連1個offer都未有呀

...
冇錯!如果冇學校offer上午班係咪唔比小朋友返學呢?
我都係想am但只收pm

你又有offer又講明有幾間一定冇機會, 何必一定堅持AM呢

回復 sailob 的帖子

Same here - already very stressful :(

Baptist Oasis

回覆:ViolaKin 的帖子

救世軍油塘中原慈善基金幼稚園: 只開下午班,未知有幾多位,仲申請緊

基博: 將軍澳站,十月尾截止,冇記錯都無只開下午班

學之園: 冇學劵,用英文面試

仲有幾間將軍澳教會幼稚園(同一團體在將軍澳有兩間分校的,個名好長,唔係好記得),要滿十八個月才可申請,唔知截咗未,可以打電話去問下

你放棄個咁唔滿意嘅pm offer咪答你!

引用:救世軍油塘中原慈善基金幼稚園:+只開下午班

原帖由 Potato001 於 13-10-29 發表
救世軍油塘中原慈善基金幼稚園: 只開下午班,未知有幾多位,仲申請緊

基博: 將軍澳站,十月尾截止,冇記錯 ...
油塘中原我上個月寄已經排百幾

原帖由 龍龍 於 13-10-29 發表

...
我係其中一個……

有一間offer已經好好,我一間都無

引用:Quote:原帖由+龍龍+於+13-10-29+發表點解有

原帖由 sailob 於 13-10-29 發表
講得好啱~ 有offer已經好好!我個女一個offer都未有,依家好擔心佢無n班讀

...
Same as mine....我囡囡暫時一個offer都未有::