用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田聖匠同藍田啟思如何選擇?
go

藍田聖匠同藍田啟思如何選擇?

兩間都收囡囡讀n班,聖匠上午班啟思下午班,邊間好啲?學費分別幾多?請俾意見,謝謝各位。

回覆:藍田聖匠同藍田啟思如何選擇?

有無人可以解答吓我呀?

引用:兩間都收囡囡讀n班,聖匠上午班啟思下午班

原帖由 siutoto007 於 13-10-28 發表
兩間都收囡囡讀n班,聖匠上午班啟思下午班,邊間好啲?學費分別幾多?請俾意見,謝謝各位。

...
我昨天睇仲未收到聖匠信,你幾時收到?

回覆:藍田聖匠同藍田啟思如何選擇?

昨日收到㗎

引用:兩間都收囡囡讀n班,聖匠上午班啟思下午班

原帖由 siutoto007 於 13-10-28 發表

...
請問你有無上聖匠的playgroup?

引用:Quote:原帖由+siutoto007+於+13-10-28+發表

原帖由 hidyho 於 13-10-29 發表
請問你有無上聖匠的playgroup?
無㗎,其實呢間學校好唔好?無乜人討論呢間學校嘅。

引用:我今日CHECK信箱都收到信收左我仔下午班OFF

原帖由 misstriangle 於 13-10-29 發表
我今日CHECK信箱都收到信收左我仔下午班OFFER
其實知唔知呢間學校係點?

引用:Quote:siutoto007+發表於+13-10-29+18:41+

原帖由 misstriangle 於 13-10-29 發表
我唔太清楚, 其實都係靠自己親身去感受我好遲先去交表, 去到果日老師食緊LUNCH, 我同幫我登記果位老師講唔 ...
我本身睇天書揀學校咋,見排位同校風都比啟思好,但點知身邊竟然無人識呢間學校,搞到我心大心細唔知註冊邊間。

我暫時in咗3間,其實啟思同聖匠我無信心收以為康盈會收,點知啱啱相反哂。

回覆:siutoto007 的帖子

其實都好睇自己感覺,我面試嗰日就覺得d老師雖然年青但比我感覺係好有心同好愛鍚d小朋友,同佢個校社都幾大,行政都做得幾好,我之前交表同面試加打電話去問野時佢地都好有耐性,老公同我都好鐘意,但可惜我重未有信康盈就收左!真係爆冷!我估小人講係因為佢可能都算叫屋村學校最多人討論的一定是名校

聖匠收咗我囡下午班,兩間比較,當然學費啦,啟思貴好多,教學方面,聖匠比較傳統,課程比較深,啟思就活動式教學啲,如果你想小朋友入傳統小學呢,就聖匠好啲,讀啟恩入傳統會辛苦啲,不過啟思可能會開心啲,因為活動式,以上只是個人意見

仲有啟思主要用中文教學