用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 上/下午PN的好壞處 ?
go

上/下午PN的好壞處 ? [複製鏈接]

我個囡有PN PM offer, 人人都話AM好D, 想請教其實如題 AM/PM 各有什麼好壞處 ??

0    0    0    0

回覆:C816 的帖子

我聽朋友講,佢囡好頼床,所以佢擇下晝班,我諗無話一定上晝好既

無話一定上晝好既 x 2

真係要睇家庭同小朋友既生活習慣...

回覆:上/下午PN的好壞處 ?

am好,但學校要近。否則六點幾起身好可憐

回覆:上/下午PN的好壞處

我個囡慣咗2:30要瞓晏覺,所以pm班難攪d…

我囝囝就係適合PM一群。佢上午唔瞓夠會發脾氣,但中午醒後可以玩到晚上9點先瞓。

回覆:C816 的帖子

我覺得視乎小朋友作息時間,我的小孩早上七時就起床,起床後上午可以不睡覺,所以適合上午班。有些早上九時十時起床的,可能較適合上下午班。

好睇小朋友作息時間,大部份小朋友都是早睡早起,所以AM會好D!跟據朋友以前經驗,D時間會好用D,放學後可以上興趣班。但依家坊間已經有好多早上的興趣班,所以最緊要係fit你小朋友作息時間。我隻B係夜鬼,但有時會早上11点小睡,有時又會午睡,但一定夜瞓,好以PM fit佢多D!我覺得AM, PM都唔係大問題,小朋友其實好快適應到,最緊要係間學校同老師好!

引用:無話一定上晝好既+x+2真係要睇家庭同小朋友

原帖由 journeyman 於 13-10-28 發表
無話一定上晝好既 x 2

真係要睇家庭同小朋友既生活習慣...
或者咁講,幼兒太夜訓都吾係咁好...十點一定要佢上床,一般十點半左右已入睡,所以自B後,我地大人都早訓左

ngchuklam  Ha...努力中!  發表於 13-10-29 14:56

我囡早上醒左,午飯後才訓,所以我prefer am offer

我prefer am,  純粹因為我係working mum,  想送小朋友返學先返工,放學無論點都要靠工人姐姐接, 但始終唔放心。。。如果pm,  就接送都要rely on 工人, .

Depends on the kid n family. Some kids wake up late, so no point push them to study AM. And some parents work til late, they can only see their kid at the morning for a short while n weekend only if they go to AM class.

想佢小學上午班,所以由小培養好D.

‹ 上一主題|下一主題