用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思 or Cannan - PN
樓主: RMC0101
go

啟思 or Cannan - PN [複製鏈接]

引用:回復+catcatyin+的帖子 以為有net+teacher

原帖由 happybbpig 於 13-10-29 發表
回復 catcatyin 的帖子

以為有net teacher 是外國人教tim, 咁net teacher即係咩??
NET is native~speaking English teacher. They are以英語為母語的英語老師。啟思網頁話共有超過十個NET!

catcatyin 發表於 13-10-29 11:22
NET is native~speaking English teacher. They are以英語為母語的英語老師。啟思網頁話共有超過十個NET!

...
正校分校share10個?

回覆:journeyman 的帖子

I think so. 10+

回覆:啟思 or Cannan - PN

好奇一問,間間啟思都有學券嗎?我睇過教育署個網,九龍塘啟思無學券喎!雖然大家成日話啟思happy school但程度淺。

回覆:cocok 的帖子

唔係間間啟思有學劵,學校個網頁有寫。只有九龍塘正校冇學劵。

請問杏花啟c, 2015-2016, K1 仲有無學卷?

點解n班要考慮有無學券?

回覆:Auction 的帖子

因為如果讀啟思Pn入返K1機會大好多…而比起其他冇學券的幼稚園平成幾千蚊!可以留返d錢學其他野!

回復 catcatyin 的帖子

但啟思N班係咪無Eng同PTH教架?

引用:本人孩子讀緊迦南正校,好後悔選了迦南。老

原帖由 tinporee 於 13-10-29 發表
本人孩子讀緊迦南正校,好後悔選了迦南。老師英文差及機械式工作,開學兩星期也很少打電話給家長。我估1:1 ...
恰恰相反,我後悔沒上迦南(九龍塘)k1。(在迦南時老師盡責(經常來電告之小孩情況,又會跟同小朋友聊天了解小孩生活),學校安排有序(如接放學分班排隊、先後有序絕不混亂),老師、校工、校車司機和姨姨都很有禮貌很友善。
所以我希望小女兒星期五能面試成功。

引用:Quote:原帖由+tinporee+於+13-10-29+發表本

原帖由 CLF_BB 於 13-10-29 發表
恰恰相反,我後悔沒上迦南(九龍塘)k1。(在迦南時老師盡責(經常來電告之小孩情況,又會跟同小朋友聊天了 ...
我兩小孩也讀九龍塘迦南,非常滿意,程度未必可考神級小學,但考四間也有兩私小offer. 叩門津校三間有兩間收!老師就overall ok 有愛心,上年兄妹兩個老師也不斷和我whatapp 溝通,行政也好好,通吿好詳細,今年我細女仲有學卷,但課程明顯深了!其實我好小寫咁長,但見有家長說得咁不滿有點奇怪吧!我偶然自接和校長吹水校長也好有耐性聽,好nice !我話見今年的家長排隊報名好辛苦,校長話一見長龍即叫admin印籌及加人手收表,以免家長又熱又囇!

引用:我都有啟思offer不過心目中想讀迦南因為深

原帖由 最愛爸媽 於 13-10-28 發表
我都有啟思offer不過心目中想讀迦南因為深好多,每日有net老師教,但啟思無,雖然迦南無學卷但真係一份錢一 ...
有小朋友讀緊啟思既媽媽分享

引用:我係富榮迦南用家,我考n時都對呢間學校麻

原帖由 Halcyon0212 於 13-10-30 發表
我係富榮迦南用家,我考n時都對呢間學校麻麻地,但讀左之後,個仔返得好開心,英文,普通話都唔錯,所以我 ...
有小朋友讀緊啟思既媽媽分享,啟思k3先有普通話堂啊!

回覆:midcobaby 的帖子

網頁話英語活動由三歲開始,pth由五歲開始。

杏花啟思收佐阿仔
有冇杏花啟思媽咪可以分享?
如果讀得開心,老師又ok, 其實已經滿足了

回覆:tinporee 的帖子

我係九龍塘金巴倫迦南用家,你所講的問題真係未遇過,九月第一個星期五手册已經有年曆表,夠時間plan旅行去到出年summer.
所以如果吾開心就建議轉校了。

引用:我係九龍塘金巴倫迦南用家,你所講的問題真

原帖由 mhcbaby 於 13-10-30 發表
我係九龍塘金巴倫迦南用家,你所講的問題真係未遇過,九月第一個星期五手册已經有年曆表,夠時間plan旅行去 ...
Agree

‹ 上一主題|下一主題