用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 在UK買學生机票
go

在UK買學生机票 [複製鏈接]

請問如果在英國買學生机票回港過聖𧩙節,有無網址可以提供呢?又或者那一間airline最便宜呢?
   3    0    0    0

回覆:在UK買學生机票

用kayak.co.uk比較價錢
如果要agent 建議用omega travel 專門做華人 行李有時候比入air China 可以免費有40kg 上機

bigfoothk  how much?  發表於 13-10-28 11:17

回復 anglo-chinese 的帖子

Thank you so much!  非常有用

anglo-chinese 發表於 13-10-28 06:17
用kayak.co.uk比較價錢
如果要agent 建議用omega travel 專門做華人 行李有時候比入air China 可以免費有40 ...
[size=15.454545021057129px]omega travel  好多差評ga喎,假期機票又唔係平過人,有時比航空公司仲貴

回復 shmilu_kio 的帖子

Omega 基本上只是做中國人生意,如果你上網買一定貴,你要自己打電話 (用國語)或者親自過去買就最好,他們好就是英國好少可以hold 機票,他們通常都hold 起碼24小時到48小時. 我自己買了3次,都沒有問題。
如果你要services... 用 flight centre. 沒有網上booking, 一定要打電話,不過我們上次一家人買,都平過其他網上的旅行社

另外我有一家在英國,可以講價。。平少少 reasonable 都講到,不過印度佬公司,要先收deposit 之後可以過一個禮拜付現金

現在網上買機票,要留意,有一些如果你用credit card 要另外收手續費,反而debit card 不用。不過,如果航空公司有事 (比如n 年前的oasis) 就可以透過信用卡公司退錢,還是用american express, 我自己那張就包保險,所以自己買機票時候除了要air miles, 其他都有lum lum

上次看大約 480-503 英鎊左右, 全包上海或者北京轉機

anglo-chinese 發表於 13-10-30 06:48

上次看大約 480-503 英鎊左右, 全包上海或者北京轉機
請問呢個價錢係平日定假期呢?

我已經訂了Christmas 前回港, 英鎊1320 +2% credit card surchage.
漢莎airline, 回程只可帶1 luggage 23Kgs.

我叫他加多幾Kgs, 好像街市買菜, 回了8個e-mail都說不成.  因為我已fully payment, 唯有say yes啦!

大家覺得23Kgs是否太少呢?

回復 littleyan 的帖子

漢莎airline要咁貴, 我上年買今年聖誕返都係HKD7,XXX.

引用:我已經訂了Christmas+前回港,+英鎊1320++2%

原帖由 littleyan 於 13-10-31 發表
我已經訂了Christmas 前回港, 英鎊1320 +2% credit card surchage.
漢莎airline, 回程只可帶1 luggage 23Kg ...
回家果程 23kg 已經夠,因為無咩帶,衫褲在家都有齊。

Ding

引用:我已經訂了Christmas+前回港,+英鎊1320++2%

原帖由 littleyan 於 13-10-31 發表
漢莎airline, 回程只可帶1 luggage 23Kg ...
又真係幾貴,我上年訂 KLM 學生 pen ticket 有2件 23kg 行李只係 HK$11,000。

Ding

可能真係太遲, 但已比在香港訂平了好多!
呢d經驗真係要累積的.
‹ 上一主題|下一主題