用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 譚歐陽少芳分享
go

譚歐陽少芳分享 [複製鏈接]

這是否一間印度學校?
和我同一組的三人都是印度人,連老師也是印度人,而且面試時只比玩具小朋友玩,沒有問小朋友問題,玩具只有幾架車和兩本書。
印度老師負責問家長問題,問為什麼選擇這間學校和假日會和小朋友做甚麼。
感覺有少少被人岐視,那位印度老師完全沒有和我兒子講過一句話。

3    0    0    0

引用:這是否一間印度學校? 和我同一組的三人都

原帖由 fifi333 於 13-10-26 發表
這是否一間印度學校?
和我同一組的三人都是印度人,連老師也是印度人,而且面試時只比玩具小朋友玩,沒有 ...
印度老師全程冇同我講野。覺得今日嘅interview好古怪,唔知做緊咩,然後完左。

回覆:dd0412 的帖子

有同感, 怪怪 地 !

回覆:譚歐陽少芳分享

我嗰班又唔係喎,老師有問我,又問小朋友,之後第二個老師又走黎考第二樣野,整體感覺幾好

Same here, 小朋友只玩左一個玩具,問家長兩條問題就走人⋯
你地幾多號房?我在room 6。

奇怪的interview, 好似志在俾小朋友玩咁!

同妳哋形容嘅一樣,小朋友淨係自己玩玩具,冇人問佢哋嘢,家長就答兩條問題,問完第二條問題我都未答,印度老師已經話in完啦,我要舉手話自己仲未答

我係5號房,都有成3個印度小朋友,老師又係,感覺都真係怪怪的!

話黎玩玩具又唔係,我地之前in 個d幼稚園成枱玩具任玩,但我坐張枱得一樣玩具⋯好奇怪,唔知in 咩

引用:我係5號房,都有成3個印度小朋友,老師又係

原帖由 loverbear 於 13-10-26 發表
我係5號房,都有成3個印度小朋友,老師又係,感覺都真係怪怪的!
我都係5號房,老師好趕時間,聽到timer響後,唔理你做緊咩,即刻話,今日interview完,各人派張黃色紙走得。

我係2號房,感覺好似唔係比香港人in咁

8月b

你地個b 識唔識英文?等個時就咁聽落有好多人係同小朋友全英對答。我個b 唔識英文可能佢地冇咩興趣?

你地個b 識唔識英文?等個時就咁聽落有好多人係同小朋友全英對答。我個b 唔識英文可能佢地冇咩興趣?

我in 7號房,2個老師都ok, 開頭所有家長坐埋一齊,用英文問家長,有一位老師就一路聽住,一路睇我們填個份英文問卷,我估學校想睇下家長的英文程度,同埋份英文問卷有無請槍;跟住小朋友各自玩,老師會行埋黎問小朋友野同埋俾指令

但我等候時,見6號房真是in 得好快,6號房2輪,7號房至in 得1輪

回覆:tkwc9 的帖子

我個係四月b,我地入到課室,分兩張枱,每張枱有三個小朋友,家長座隔離,枱有三份玩具,有兩個老師個別問,首先英文老師問小朋友咩名,之後攞本書出黎問佢,再問我問題...

之後到中文老師,攞左積木砌一次俾佢睇,之後叫佢砌,砌完分顏色俾返佢,再問邊個陪你黎,爸爸係邊,今朝有冇食早餐,食左咩...

問完之後問隔離個小朋友

引用:Same+here,+小朋友只玩左一個玩具,問家長

原帖由 petitdevil 於 13-10-26 發表
Same here, 小朋友只玩左一個玩具,問家長兩條問題就走人⋯
你地幾多號房?我在room 6。

...
我都係no.6你幾點?

‹ 上一主題|下一主題