用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in咗金巴倫幼稚園
樓主: mrsbelly
go

今日in咗金巴倫幼稚園 [複製鏈接]

本来我十一点半in,但十一點都唔比入。先要站門口暴曬半個鐘。小朋友又唔比入学校。佢话因为里面人数太多。入到去学校,连十点九d家长都未入简介会。我于是问揸咪身边果个老师。究竟in完先还是简介会先。本来果个老师回答我嘅问题时,揸咪果个老师,好无礼貌咁插咀,仲叫我唔好问添,佢话有野会系咪度讲,我唔明先问佢,但佢又唔俾我问题,未见过学校系唔准问问题嘅。之后唯有一路等。
我in完之后,爸爸就入咗去听简介会,我就系门口同个仔,等足成个钟,最后一点三爸爸先出离,之后咪就系果个老师,仲不停话学校够够钟关门,要d家长即刻离开学校,即刻走。好似赶住收工。本身個半鐘変三個鐘。
老师年纪太大,绝对无诚意教学,老师年龄偏高,冇咩心机及耐性。对此学校好失望。

本来我十一点半in,但十一點都唔比入。先要站門口暴曬半個鐘。小朋友又唔比入学校。佢话因为里面人数太多。入到去学校,连十点九d家长都未入简介会。我于是问揸咪身边果个老师。究竟in完先还是简介会先。本来果个老师回答我嘅问题时,揸咪果个老师,好无礼貌咁插咀,仲叫我唔好问添,佢话有野会系咪度讲,我唔明先问佢,但佢又唔俾我问题,未见过学校系唔准问问题嘅。之后唯有一路等。
我in完之后,爸爸就入咗去听简介会,我就系门口同个仔,等足成个钟,最后一点三爸爸先出离,之后咪就系果个老师,仲不停话学校够够钟关门,要d家长即刻离开学校,即刻走。好似赶住收工。本身個半鐘変三個鐘。
老师年纪太大,绝对无诚意教学,老师年龄偏高,冇咩心机及耐性。对此学校好失望。

引用:本来我十一点半in,但十一點都唔比入。先要

原帖由 minky936 於 13-10-26 發表
本来我十一点半in,但十一點都唔比入。先要站門口暴曬半個鐘。小朋友又唔比入学校。佢话因为里面人数太多。 ...
同意!教職員不太有禮貌!尤其用中文楂咪announce 果位!十分粗魯!不知兩日是否同一人?

回覆:今日in咗金巴倫幼稚園

我都喺今日in, 揸咪嗰個好冇禮貌,估佢應該係主任掛,我小朋友喺bilingual嘅,入門口時叫我吔tick咗英文因為小朋友既英文表達能力好d, 佢話因為parents唔喺native嘅就要用中文in,解釋唔緊要,但喺佢d態度好差(感覺佢想push晒d人快快趣中文in晒放lunch 因為我見d NET 喺In 長d 時間)如果佢咁介意解釋咁多次唔該排隊登記時講聲,等了1個半小時在正午曝曬下只想快d完成走人也唔想同d咁嘅人堅持,最後小朋友用中文做到大部分task,但應該唔會以此學校為首選。宜家喺屋企仲覺得好累。

PS: 我見到11:30 d 家長排隊時有人從校務處出嚟影人龍相:;pppp:

見到你們的留言當天我唔排隊交表係完全正確

系呀,揸咪个年紀大d既老師,好無禮貌,好粗魯。老公見到佢仲同家長鬧交,好似唔憂收生咁款。令人無咩信心交低小朋友畀佢地教。希望學校校長見到會做d野,唔好畀呢類old seafood咁得戚。

5分鐘都唔夠要考6個項目嘅interview,對個兩歲嘅小朋友黎講,真係好難 只要諗多3秘,老師就即刻拎另一樣野考你,大佬,趕收工都唔好咁呀!令到我對間學校感覺好差 如果無時間in咁多人,你咪group in囉!

最慘係聽講座,in完響playground暴曬成個鐘等爸爸,其實佢地明唔明白小朋友係無乜耐性架?

Aprilbaby 發表於 13-10-26 21:46
系呀,揸咪个年紀大d既老師,好無禮貌,好粗魯。老公見到佢仲同家長鬧交,好似唔憂收生咁款。令人無咩信心 ...

有冇人知道E位揸咪女士係咩職位? 係校長? 還是高級主任? 係就慘啦

幾時知結果呀?

回復 gs2012 的帖子

回復 babyjip 的帖子

回復 Aprilbaby 的帖子

引用:見到你們的留言當天我唔排隊交表係完全正確

原帖由 NICOLE123 於 13-10-26 發表
見到你們的留言當天我唔排隊交表係完全正確
明智之舉,我去完返嚟都呻笨

引用:Quote:Aprilbaby+發表於+13-10-26+21:46+系

原帖由 smallb2011 於 13-10-26 發表
有冇人知道E位揸咪女士係咩職位? 係校長? 還是高級主任? 係就慘啦 ...
揸咪嗰個的確無禮貌,態度差

in既時候老師一輪嘴咁問,感覺唔專業及趕時間,而且行政安排唔夠細心及周詳,應該要有改善。

回覆:Toffee888 的帖子

是家長和副校長爭吵,是副校長因家長要退出面試而想拿回資料居然罵家長stupid!相信你也覺得面試安排差吧!

引用:in既時候老師一輪嘴咁問,感覺唔專業及趕時

我見有爸爸聽完簡介會交張無填過嘅問卷。咁樣浪費咗小朋友嘅努力同自己嘅時間。

今日 in 的大多是中細 B 嗎,我又睇唔到學校有問題,但過程真係好快!快到好似想趕我走咁

引用:今日+in+的大多是中細+B+嗎,我又睇唔到學

‹ 上一主題|下一主題