用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 杏花啟思VS聖道明, 邊間好呀?
go

杏花啟思VS聖道明, 邊間好呀? [複製鏈接]

要交留座費啦....
   1    0    0    0

回覆:杏花啟思VS聖道明, 邊間好呀

我都煩緊,本身讀緊聖道明N pm, 班主任同老師都幾好,我見同班小朋友個個返學都好開心,但自己小朋友好似麻麻地開心。啱啱收通知啟思收K am.而家煩緊交邊間…2間其實都唔係最心儀(最心儀嗰d未in)

ahY 發表於 13-10-26 11:04
我都煩緊,本身讀緊聖道明N pm, 班主任同老師都幾好,我見同班小朋友個個返學都好開心,但自己小朋友好似麻 ...

same here.....studying St. DOminic N am, have an offer of Creative AM.....不過,我唔鍾意ST DOMINIC D老師....個師主任成日講埋D無建築性野......就係佢,令我唔想讀E間.....

me too... 我都諗緊。。。。

覺得聖道明課程較淺,唔知啓思會唔會深d呢。。。

啓思會唔會着重英文?

我重以為聖道明課程深d添,啟思都聽聞係淺果type happy school.

回覆:joycelee8888 的帖子

我仔上年讀聖道明預備班,
課程一d都唔淺,k1-3 便不知,
預備班深,k1-3 都唔會淺得去邊啦。
還有,聖道明train得小朋友好好,
許多小朋友都考到好k1。

當時,啟思好早面試,收了k1 am,
當時覺得啟思個名响些,
所以交了留位費,
便放棄聖道明。
最終相繼有不同學校收了。
亦放棄啟思。

Babyrex, 你小朋友K1會楝番聖道明嗎?
啟思個名係晌d

引用:Quote:ahY+發表於+13-10-26+11:04+我都煩緊

原帖由 Minnaau 於 13-10-28 發表
same here.....studying St. DOminic N am, have an offer of Creative AM.....不過,我唔鍾意ST DOMINIC D ...
可以分享下發生什麼事?

聖道明我覺得N班課程太淺。day 1 返學拎書。。d書全部已經識晒。。

回覆:Minnaau 的帖子

我原本都係煩緊同一問題,聖道明將會讀N, 啟思收左K1 am. 之後睇左評核報告(雖然唔係最update),決定去啟思交留位費。

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/quality-assurance-framework/qr/qr-report/StDominic_AC.pdf

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/quality-assurance-framework/qr/qr-report/Creative_HengFaChuen.pdf

‹ 上一主題|下一主題