用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日收到學校消息,話大多數要上多年n班 ...
樓主: Landy_1988
go

今日收到學校消息,話大多數要上多年n班 [複製鏈接]

引用:我個小朋友係大b+,+2月出世!只是我女女唔

原帖由 csy_0101 於 13-11-23 發表
我個小朋友係大b , 2月出世!只是我女女唔鍾意啋人,自己同自己玩多,但我今日同佢去民生interview....佢都 ...
我個小朋友都有去in, 佢都答晒老師問題,一個第一次見嘅老師都可以引到佢講嘢,又話俾老師知係同媽咪嚟,有多謝又bye bye..雖然我哋都冇乜expectation收佢,始終咁多人爭,但Think嘅主任同老師話未聽過佢講嘢 差唔多6千蚊一個月,真係唔係好見到有咩take away...

引用:Quote:原帖由+happyfamily823+於+13-11-22+

原帖由 dorlui 於 13-11-22 發表
係呀,個主任話小朋友唔肯講嘢,比唔到K1 offer 佢。但其實小朋友肯唔肯講好睇狀態同心情。同埋要小朋友講 ...
我個小朋友都唔多開心咁,可能都係被放棄

引用:回覆+Landy_1988+的帖子 班主任都係建議我

原帖由 chiyin8 於 13-11-23 發表
回覆 Landy_1988 的帖子

班主任都係建議我女repeat N, 但我今年亦都只報K1, 有學校收, pm offer, 都唔知點 ...
佢都係咁提議我,但小朋友只係返咗兩個月學,加上PN 唔係 compulsory, 係咪有咁嘅需要重讀?!見到咁多case, 冇可能咁多小朋友都有問題掛,我哋帶小朋友出去同親戚朋友食飯,佢會主動叫人,爺爺、嫲嫲、姑媽、叔叔、姨姨,又拍下自己講自己個名,

回覆 happyfamily823 的帖子

你的小朋友已經算好好, 我女未識叫其他人, 但佢唔怕醜中意同人玩, 佢九月出世但因為早產3.5 個月, 的確細粒d, 但我有信心俾多一年可以追到, 其實這個係香港先有的現象, 好多其他國家來講, 小學前教育並非必須, 我有其他K1 pm offer, 所以決定唔留班了, 留多一年同龍b競爭, 同埋唔多學校會收九月超大b

引用:回覆+happyfamily823+的帖子 你的小朋友已

原帖由 chiyin8 於 13-11-23 發表
回覆 happyfamily823 的帖子

你的小朋友已經算好好, 我女未識叫其他人, 但佢唔怕醜中意同人玩, 佢九月出世 ...
同意,我小朋友都生得比較細粒,但我哋八月b,更加冇可能重讀做超大b,亦唔覺得有咁嘅需要,你有其他k1 offer好好,我哋之前withdraw咗兩個,希望會有k1 offer...要加油

chiyin8  加油!  發表於 13-11-24 16:24
‹ 上一主題|下一主題