用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york 收到信了
樓主: Toffee888
go

york 收到信了   [複製鏈接]

回覆:AJH 的帖子

就係因為下下講$就比人覺得commercial 囉,做教育做到好似做生意咁,我自己就覺得唔係幾好……不各人有不同選擇,又無迫又無呃人,ok la……

回覆:sakbbjaijai 的帖子

回覆:confidence 的帖子

引用:Quote:原帖由+AJH+於+13-10-23+發表其實真

原帖由 dd0412 於 13-10-23 發表
我好贊同你,唔明點解要咁踩間學校,又唔係讀過上黎講心得。攪到想報嘅家長都唔知讀唔讀好。

...
我諗話係人都收唔算係踩間學校,証明佢地有教無類啫,不要太敏感呢!

引用:Quote:原帖由+dd0412+於+13-10-23+發表我好

原帖由 藍藍媽 於 13-10-23 發表
我諗話係人都收唔算係踩間學校,証明佢地有教無類啫,不要太敏感呢!

...
我要澄清唔係講緊樓主,而係見到其他post不斷彈york, 又話教出黎嘅小朋友都會有問題,令人好卻步囉。

回覆:york 收到信了

可以問過低能問題嗎?我係international section,  i.e. international multiple intelligence. bilingual Montessori section,   咁我係咪國際班? thx!

回覆:BALL_B116 的帖子

都係果句,自己覺得底就OK la…我都有朋友仔仔讀york, 加加埋埋成8-9000個月,14個盾in 10間直資得一間收……我就認為唔底

引用:可以問過低能問題嗎?我係international+se

原帖由 昕昕媽咪 於 13-10-23 發表
可以問過低能問題嗎?我係international section,  i.e. international multiple intelligence. bilingual  ...
Wa…個名咁複雜嘅

引用:Quote:原帖由+昕昕媽咪+於+13-10-23+發表可

原帖由 confidence 於 13-10-23 發表
Wa…個名咁複雜嘅
所以唔知係咪入左國際班囉

回覆:昕昕媽咪 的帖子

Agree agree

回覆:confidence 的帖子

回覆:昕昕媽咪 的帖子

引用:係國際班呀 +

原帖由 BALL_B116 於 13-10-23 發表
係國際班呀
thx!

引用:都係果句,自己覺得底就OK+la…我都有朋友

都係果句,自己覺得底就OK la…我都有朋友仔仔讀york, 加加埋埋成8-9000個月,14個盾in 10間直資得一間收… ...
咁最後都係讀一間之嗎,佢最後個offer 如果係DBS,DGS 咪底囉

cchowls 發表於 13-10-23 15:25
I attended interview 2 weeks ago. There were lots of b6... around 50%. Some of them had no manner.  ...

你IN既係呼咪K班?九龍塘?
之前我去好少...

引用:我諗其他家長只是道出真實情況,就是in得勁

我諗其他家長只是道出真實情況,就是in得勁差都收,有感人人都收啫,又唔係有心踩的

...
完全講中,不要太敏感吧!

York is money oriented, expensive & no good.  信不信由你.

引用:Quote:原帖由+confidence+於+13-10-23+發表

原帖由 sakbbjaijai 於 13-10-23 發表
咁最後都係讀一間之嗎,佢最後個offer 如果係DBS,DGS 咪底囉
弊在唯一一間都唔係心水……(係ek都無乜人討論的)

回覆:sakbbjaijai 的帖子

咁又係阿,係DB就一間夠了!

dd0412 發表於 13-10-23 16:22
我好贊同你,唔明點解要咁踩間學校,又唔係讀過上黎講心得。攪到想報嘅家長都唔知讀唔讀好。

...
其實各位媽媽不要太介意, 只要是事實還有語氣平和的, 在這裡說出來也是一件好事, 畢竟大家上來都是找資訊的...

我不是在讀家長, 曾有offer 但放棄了... york 校長無論簡介會上講話及收生安排都有吸水之嫌...

課程應是目標為本型, 有朋友仔去讀現只2個月, 據說已懂串200個生字, buy 不 buy 見人見智... k2 有特選多元智能班包劍橋包午餐, 可當全日班, 岩哂lazy parents, 一站式服務免卻跑中心補習社.

‹ 上一主題|下一主題