用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york 收到信了
樓主: Toffee888
go

york 收到信了   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+confidence+於+13-10-26+發表

原帖由 macmate 於 13-10-26 發表
我又咁睇,並唔係只得york一間幼稚園賺盡,坊間仲有好多。又咁講,啲國際學校夠賺更多啦!人哋幾十萬depent ...
但係york 個debenture is non transferable and 無得賣返比學校wor(just heard from my friend)

回覆:york 收到信了

York 有debenture?

回覆:impmx 的帖子

Yea,she said the principle said for school development

回覆:confidence 的帖子

引用:Quote:原帖由+kinglily+於+13-10-25+發表自

原帖由 halflower 於 13-10-26 發表
唔覺得樓主係抹黑,表達下點解咁奇怪姐
你唔覺得,我就好覺啦!大家角色唔同,你無身同感受!作為用家,見到不實言論,只想澄清一下!

引用:Yea,she+said+the+principle+said+for+scho

原帖由 confidence 於 13-10-26 發表
Yea,she said the principle said for school development
從未聽過york有收喎!不實報導要澄清!!

引用:Quote:原帖由+confidence+於+13-10-26+發表

原帖由 macmate 於 13-10-27 發表
從未聽過york有收喎!不實報導要澄清!!
我friend話係幾年前的事,校長簡介會時說的,6600  ,3年

引用:呢樣真係無聽過,亦都無比過 +

原帖由 BALL_B116 於 13-10-26 發表
呢樣真係無聽過,亦都無比過
今日返church 再問下先

引用:Quote:原帖由+macmate+於+13-10-26+發表我

原帖由 confidence 於 13-10-26 發表
但係york 個debenture is non transferable and 無得賣返比學校wor(just heard from my friend)

...
Hahahahahah.... Heard from your friend again?!
我係用家,從未聽過亦未交過喱啲錢。我兩公婆都只係打份工,要俾都俾唔起啊!

回覆:york 收到信了

我都未聽過,可能優待你朋友啦,仲debenture $6600 會唔會奇怪左d 呀,6千幾就唔洗debenture 啦,我諗都係你聽錯啦。
我地係ek 睇post 收集各用家及非用家的意見外,亦要清楚自己想要咩,不要只聽睇唔分析。

引用:我都未聽過,可能優待你朋友啦,仲debentur

原帖由 shumwong 於 13-10-27 發表
我都未聽過,可能優待你朋友啦,仲debenture $6600 會唔會奇怪左d 呀,6千幾就唔洗debenture 啦,我諗都係 ...
But here said exactly the same with my friend

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2238253&extra=&page=1

回覆:shumwong 的帖子

Anyway i try to ask more today

引用:Anyway+i+try+to+ask+more+today +

引用:Quote:原帖由+confidence+於+13-10-27+發表

原帖由 halflower 於 13-10-27 發表
問左未,我都好想知
問左了……
朋友仔話個debenture最後cancelled……所以近年d家長唔知……他說當年簡介會聽到校長話一定要買debenture先可以讀,已經火火地,後來仲要係non transferable同賣唔返比學校,再追問terms又答到一舊舊……不過無奈仔仔只有york收,强迫捐$都要比,6600 for 3 years  is not too bad…但最後又唔使wor……可能太大反響吧

回覆:shumwong 的帖子

我諗真掛,朋友仔仔都讀york…無必要唱衰學校…………仲有我自己都有search 下,找到個ek post, 同朋友仔說話内容一样……anyway, 都係幾年前的要事了,but thats one of the reason why i think york talk too much money

YORK真係真係好商業, 我都睇到火都來
但係小朋友大多數都返得好開心, 又學到好多野, 我又不能不讚
一分$一分貨, 佢個PLAYGROUND真係大到無朋友
岩岩9月有個DRAMA表演, 老師們又唱又跳, 佈景都換4次, 極之專業的

引用:YORK真係真係好商業,+我都睇到火都來但係小

原帖由 chaualan 於 13-10-28 發表
YORK真係真係好商業, 我都睇到火都來
但係小朋友大多數都返得好開心, 又學到好多野, 我又不能不讚:g ...
Agree!如果我係york家長我都嬲,老師咁努力做得咁辛苦,比個校長攪到個名臭晒…
所以一分錢一分貨,比得起呢個價我就讀間真國際啦,或者SC, KV, LH, KM, 創價個d(不過要入到先) , 明碼實價, 同埋reputation都好好多,我寧可不要大playground.

confidence 發表於 13-10-28 11:51
Agree!如果我係york家長我都嬲,老師咁努力做得咁辛苦,比個校長攪到個名臭晒…
所以一分錢一分貨,比得起 ...

york 唔係明碼實價? 海鮮價? 每月比學貴會唔同? 你咪嚇我好喎...

我準備interview 架喎,, 你咁講嚇到我唔想去 in 添....

drivertang 發表於 13-10-28 13:46
york 唔係明碼實價? 海鮮價? 每月比學貴會唔同? 你咪嚇我好喎...

我準備interview 架喎,, 你咁講嚇到我唔 ...

唔駛擔心, 佢學費幾多, 有咩駛費都會俾資料既,
的確都有好多OPTIONAL 既收費, 不過講明係OPTIONAL既,
咪睇你要唔要囉~要就俾, 唔要就自己搞囉...
其實D人講咁多鬧咁多, 都係因為個校長既決策問題...
你去IN左先講啦~收先再打算...唔好自己嚇自己

Chirley 發表於 13-10-28 14:03
唔駛擔心, 佢學費幾多, 有咩駛費都會俾資料既,
的確都有好多OPTIONAL 既收費, 不過講明係OPTIONAL既,
咪睇 ...

即係好似去大家樂打邊邊咁,, 基本個火鍋幾錢就幾錢,,你想加多碟牛肉,, 雲吞食飽D就再加錢...
甘既收費好正常 ^.^ 又會比人講到唔係明碼實價既...怪...
‹ 上一主題|下一主題