用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 香島中學 vs 匯基書院
go

香島中學 vs 匯基書院 [複製鏈接]

香島中學 is good school? Please comment on 校風 as well.

匯基書院 is good school? Please comment on 校風 as well.

Thank you very much!

elbar  自行或試 1.匯基 2.唐乃勤   發表於 13-10-21 19:30
   1    0    0    0
我有一個仔仔, 5/11/02出生

我都想知?

我都想知

回覆:香島中學 vs 匯基書院

請問香島有沒有open day???

回復 MariaTsui 的帖子

香島有簡介會呀 ..

回覆:MariaTsui 的帖子

有11月30日呀,快D打去報名啦

我有一個仔仔, 5/11/02出生

其實是哪間香島?完全唔同!九龍果間band2a,將軍澳果間band3呀
如今常存的有信,有望,有愛,這三樣,其中最大的是愛。

I think you said九龍香島,i think匯基/香島差唔多我唔熟果頭,只系個人意見

回覆:candyhmama 的帖子

有一次參加深水埗活動,其中一間是香島中學(我估中一生)表演,未開始時非常嘈抄,有女生和男生大講性語句,但見他們老師很細心和很有禮。

candyhmama 發表於 13-11-5 21:11
I think you said九龍香島,i think匯基/香島差唔多我唔熟果頭,只系個人意見 ...
唔熟又差唔多?
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 13-11-16 23:00
唔熟又差唔多?

曾經有個單親mami有個好感人+post,我有睇,其中ohnono、其它mami都有北意見,九龍香島,band2a,所以都有d了解
不喜勿插

丸媽媽  題外話,本來我冇特別留意你發言,但每次見寫個相信係"比"字都寫咗個"北",  唔知你有冇留意到呢?  發表於 13-11-17 22:08
丸媽媽  題外話,本來我冇特別留意你發言,但每次見你想寫個""  發表於 13-11-17 22:01

candyhmama 發表於 13-11-17 21:10
曾經有個單親mami有個好感人+post,我有睇,其中ohnono、其它mami都有北意見,九龍香島,band2a,所以都有 ...
只是奇怪!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 13-11-17 21:32
只是奇怪!

明白

丸媽媽:
我真系冇留意到,多謝你提點!
本身我只系唸用差唔多讀音d字……冇其它
如有不便,sorry sorry!
‹ 上一主題|下一主題