用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 祟真第一批i10月9日nterview 的媽媽是否有收到offer信? ...
樓主: hongyiuhit
go

祟真第一批i10月9日nterview 的媽媽是否有收到offer信?   [複製鏈接]

引用:人人去到都有得考,沒有西走一批人,有些家

原帖由 Moco 於 13-10-22 發表
人人去到都有得考,沒有西走一批人,有些家長𣎴按自己組去了玩具房先俾老師請落返去等候,不要嚇人 ...
我講西走一班人係講嗰啲爆喊同勁扭又或者搶玩具嗰啲啫。唔好太敏感!不過我等得耐(最後個號碼),真係見到有落簿㗎!

引用:回復+Jazzybaby+的帖子 Hi+Jazzybaby,請問

原帖由 linda823 於 13-10-22 發表
回復 Jazzybaby 的帖子

Hi Jazzybaby,
囡囡係報主流,用廣東話,兩個小朋友加家長一齊in. 問嘅野好簡單,都係你叫咩名,邊個同你黎。好似有砌好簡單嘅puzzle, 打幾下鼓。因為都成一年前,可能今年有唔同另外請記得做防蚊措施。

謝謝妳的提點, 我會做好防蚊措施!!!
0廿妳囡囡最後有無考到祟真?

引用:回復+Jazzybaby+的帖子 Hi+Jazzybaby,謝謝

原帖由 linda823 於 13-10-22 發表

囡囡最後收reject letter, 但幾個月後收到電話話有offer, 不過無讀。感恩MS 收左。Good luck!

回復 joeyhui622 的帖子

問下叫乜名, 動物名, 邊嗰帶佢嚟, 扭下螺絲, 打搖鼓, 問顏色等....英文同國語老師一齊考, 因我囡是11月大B, 所以都識答!

好緊張呀~~~~~希望OK.之後就唔洗煩咁多.

my gal dosen't know 國語

引用:Quote:原帖由+tkinwong+於+13-10-21+發表我

原帖由 macmate 於 13-10-21 發表
祟真考得淺,一定唔止考你識唔識。我眼見玩具房等緊期間已經會西走一批。

...
點解你見到西走一批?老師有俾分?

引用:Quote:原帖由+linda823+於+13-10-22+發表回

原帖由 Jazzybaby 於 13-10-22 發表
囡囡最後收reject letter, 但幾個月後收到電話話有offer, 不過無讀。感恩MS 收左。Good luck!

...
唔好意思呀,MS 即係邊間呀

volar  MS = 民生  發表於 13-10-23 00:40

引用:Quote:原帖由+macmate+於+13-10-21+發表祟

原帖由 cloudwingwing 於 13-10-22 發表
點解你見到西走一批?老師有俾分?
我親見每當小朋友扭計(我見嗰個直情扭到瞓地)或坐唔定走黎走去,有個老師會望吓佢個名,過一陣手上有個紙folder夾住啲紙(咁我估當然係interview名單啦!)跟住就寫低少少嘢。咁以上我都係自己眼見加合理地估吓。我又唔係佢哋老師,如果我估錯就請其他人糾正。

回覆:祟真第一批i10月9日nterview 的媽媽是否有收到offer信?

補充:我指西走一批並唔係指即時叫佢哋走,而係落簿寫低咗remarks。咁如果按老師相對小朋友當時嘅行為,我好難想像嗰位老師係寫緊正面評語囉:;pppp:

回覆:祟真第一批i10月9日nterview 的媽媽是否有收到offer信?

聽日就2 個星期啦,應該有信啦掛 !!  
假如崇小收左,有無得玩大抽獎 ?

引用:Quote:原帖由+cloudwingwing+於+13-10-22+

原帖由 macmate 於 13-10-22 發表
我親見每當小朋友扭計(我見嗰個直情扭到瞓地)或坐唔定走黎走去,有個老師會望吓佢個名,過一陣手上有個紙 ...
原來如此,希望玩具房計分,因為玩具房的老師讚我小朋友有禮貌,又執玩具。

引用:聽日就2+個星期啦,應該有信啦掛+!!++ 假如

原帖由 gandi媽咪 於 13-10-22 發表
聽日就2 個星期啦,應該有信啦掛 !!  
假如崇小收左,有無得玩大抽獎 ?
14個工作天,起碼等到30號

引用:Quote:原帖由+gandi媽咪+於+13-10-22+發表

原帖由 cloudwingwing 於 13-10-23 發表
14個工作天,起碼等到30號
我係第一日交form ,報主流班,但我未收到interview信?

引用:Quote:原帖由+Jazzybaby+於+13-10-22+發表

原帖由 kumiso 於 13-10-22 發表
唔好意思呀,MS 即係邊間呀
民生

各位媽媽,

大家可以打去學校去問進度, 講小朋友既英文名子, 老師會回覆大約幾時會寄信通知. 0廿起碼知道日子, 總好過等收信.

引用:各位媽媽,大家可以打去學校去問進度,+講小

原帖由 linda823 於 13-10-24 發表
各位媽媽,

大家可以打去學校去問進度, 講小朋友既英文名子, 老師會回覆大約幾時會寄信通知. 0廿起碼知道日 ...
有咁多人in,如果每個家長都打電話去問,仲要逐覆,咁個admin咪忙到傻?!

其實都唔爭在等多一星期啦

回復 macmate 的帖子

資訊只是大家交流下/ 分享下, 是否去做閣下悉隨尊便!!!

上年收信分幾日,有offer係最後才收到

‹ 上一主題|下一主題