用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問大家對英皇書院同學會小學(中西區)有何意見呢??? ...
go

想問大家對英皇書院同學會小學(中西區)有何意見呢??? [複製鏈接]

想問大家對英皇書院同學會小學(中西區)有何意見呢???

如題!!!!!     

Re: 想問大家對英皇書院同學會小學(中西區)有何意見呢???

唔通無人知!!!   

Re: 想問大家對英皇書院同學會小學(中西區)有何意見呢???

可參考 http://www.hkedcity.net/school/psp/detail/sch_basic.phtml?sch_id=783

但留意,呢間小學同英皇書院(官立中學)個名好似,但不是一條龍,不是直屬,不是聯繫,所以英皇書院(官立中學)一個位也沒有reserve俾呢間小學,英皇書院(官立中學)學生是公開派位入的

我認識一對couple,個仔第3rd round waiting list入左去讀p1,好似有7,8樣功課一日,佢亞媽第一日見老師,老師問:你無做野+呢?朋友話係呀!其實做緊野,仲經常返大陸果隻.sorry!其他野八唔到.

ChiWaWa,

我本人住中西區但對這間學校也沒有太多資料, 只知道它有一校和二校應該是轉全日制時分拆出來的, 聽說其中一間(好似二校但唔肯定)很多功課, 壓力唔少可能想爭取上位待將來中學學位派得好些, 我小朋友的幼稚園同學升小學時大都沒有選擇它但我並不知原因. 不過正如cc99ma提到它跟英皇書院是完全沒有聯繫的.

三十幾年前已是名校
‹ 上一主題|下一主題