用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日比華利interview
樓主: yankiu2003
go

今日比華利interview [複製鏈接]

yankiu2003 發表於 13-10-29 11:27
小朋友幾月bb ar?

3 月呀, 出左世半年我就交左表輪1.5YRS LA.

9月B,am offer,但仲未收到信,打去問咋

我當日10:15 IN...見到咁我人, 我仔話要走...不過佢入去IN時見到有車, 佢就話車, 老師就叫佢坐有車个枱, 雖然老比個波佢問佢係咩, 佢又唔答, 不過都坐定定, 老師送袋野比佢, 我問呀B 要講咩, 佢就多謝. 其實都幾無咩點IN. 都係問用唔用到杯飲水同戒片. 前2日收到AM OFFER了.

回覆:lexbb 的帖子

我個b 表現同你一模一樣,但被rejected

我覺得佢地interview都幾主觀,
只有一個老師見你地個小朋友,
好睇呢個小朋友啱唔啱呢個老師的心意...

引用:我覺得佢地interview都幾主觀,+只有一個老

原帖由 bearamy 於 13-10-31 發表
好睇呢個小朋友啱唔啱呢個老師的心意... ...
不過我對佢哋印象麻麻地,唔似我其他in d teacher  show 下d愛心

引用:Quote:原帖由+bearamy+於+13-10-31+發表我

原帖由 Dragonbabykwok 於 13-10-31 發表
不過我對佢哋印象麻麻地,唔似我其他in d teacher  show 下d愛心
我果日見到啲老師好nice喎,喺間waiting room等緊時有幾個老師仲主動同我囡打招呼(可能我個囡係細B仲好“BB“樣,啲老師話咁細個B黎interview?)。之後入去一間房有display,個老師仲好主動講解兩歲班嘅教材。暫時我只去過呢間學校面試,但感覺唔錯。

bearamy 發表於 13-10-31 13:24
好睇呢個小朋友啱唔啱呢個老師的心意... ...
同意..... 因為我地in 既時候, 個老師係"發夢mode", 好似遊雲咁, 對眼全桯無望過我同bb.  而我仔仔又同個老師好似connect 唔到咁..... 雖然係坐定定, 但我地好似搭台咁.

回覆:teddynteddy 的帖子

“搭枱”呢個形容詞真係好貼切!老師全程同另一個家長對答,最後只問左我一、兩條問題,過程快到我唔相信個面試完左!(可能佢見我仔坐唔定無興趣問啦…)

我諗in 果日係二簡一,
一個得左,令一個就要out
真係好睇小朋友當日表現
同啱唔啱in果個老師既心意...

引用:“搭枱”呢個形容詞真係好貼切!老師全程同

原帖由 cheung2000 於 13-10-31 發表
“搭枱”呢個形容詞真係好貼切!老師全程同另一個家長對答,最後只問左我一、兩條問題,過程快到我唔相信個 ...
冇錯, 佢考另一個小朋友好多嘢, 但我只係問咗2,3 條問題就話in 完, 完全冇考過我bb

引用:Quote:原帖由+cheung2000+於+13-10-31+發表

原帖由 little.devil 於 13-11-01 發表
冇錯, 佢考另一個小朋友好多嘢, 但我只係問咗2,3 條問題就話in 完, 完全冇考過我bb

...
咁你B有冇offer呀?我果時係問左一條問題ja,我隔離個家長都係一條問題,冇兩三條咁多。但老師有聊我囡玩睇下我囡有冇反應咁囉,我囡係九月細B。btw我仲未收信,只係打去問話“pass"左interview叫我等第二批信。

回覆:今日比華利interview

一早收到Pm offer! (呢幾日出街冇時間reply)

回覆:今日比華利interview

今日學校話。有260人in...收7x個。。。

引用:今日學校話。有260人in...收7x個。。。 +

原帖由 Cajes 於 13-11-02 發表
今日學校話。有260人in...收7x個。。。
咁都算收得幾多喎,希望有機啦,我幾鍾意呢間學校,我仲等緊信。
請問你地有offer除左註册交留位費,幾時造校服或再交其他費用?

‹ 上一主題|下一主題