用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Aquachan
go

九龍真光   [複製鏈接]

回復 BabyQQ~ 的帖子

Ok ah, I saw some parents brought their second child waiting in the hall.

Ok㗎! 我見有些家長帶埋另一個小朋友。在Hall 裡面等候,基本上沒有人理會。約30-40分鐘可接返小朋友。跟住走得。

c-wong 發表於 13-10-19 23:21

Ok ah, I saw some parents brought their second child waiting in the hall.
Thanks!! 一於帶埋妹妹去!

回復 giselewong 的帖子

我囡都係,仲有名貼响身上.
係咪即係衰左

引用:回復+giselewong+的帖子 我囡都係,仲有名

原帖由 littlecook 於 13-10-20 發表
回復 giselewong 的帖子

我囡都係,仲有名貼响身上.
個 Label 你有冇 design 到嫁?我女果個畫左彩虹及彩色字!可能見佢有design 所以叫佢將個 label 貼上幅畫到! May be no meaning 的!

回覆:littlecook 的帖子

因為我接個女時仲有label,個老師見立刻叫亞女比番佢,話label是貼在完成的畫上面,仲不停say sorry!

引用:因為我接個女時仲有label,個老師見立刻叫亞

原帖由 GLAU530 於 13-10-20 發表
因為我接個女時仲有label,個老師見立刻叫亞女比番佢,話label是貼在完成的畫上面,仲不停say sorry!

...
ha??? 要收sticker ga??? 我呀女冇收到wo....

醒目開學勳章

回覆:九龍真光

label係收左同貼左響幅自畫畫上的

引用:label係收左同貼左響幅自畫畫上的 +

meebardog 發表於 13-10-20 10:27
label係收左同貼左響幅自畫畫上的
Me too!

回復 moonychan 的帖子

我囡好比心機DESIGN同寫名架!但佢話老師無叫佢貼係畫後面,反而叫佢寫名响畫後面,唔知佢係咪自己攪錯呢?

引用:1st+in+家長要填問卷?問D咩架?thx

原帖由 Aquachan 於 13-10-18 發表
1st in 家長要填問卷?問D咩架?thx

今日幾多點會全部IN 晒??

回覆:moonychan 的帖子

我朋友in5:45

引用:我朋友in5:45 +

原帖由 ytbb 於 13-10-20 發表
我朋友in5:45
Thx! In 曬後可以share 下 in 左乜!

其實我好想知,大家用咩語言見?
我填廣東語,唔知點解我囡話主要係用英文面試

阿女話一入去老師就比張白紙佢地畫畫,她話隔離的女仔畫左好少野,老師叫個女同學盡量畫多D。跟住有圖書及玩具比她們選。之後用iPad睇故事,然後圍繞故事問問題。其中有條問如果你想同人做朋友,但人地唔想,咁你點樣呀?再問一條邏輯推理,又問平時放假會去邊度玩,最後將個label貼落幅畫,然後走人。

littlecook 發表於 13-10-20 19:33

其實我好想知,大家用咩語言見?
TICK 粵語, 亦係用粵語問答.

IrisChin 發表於 13-10-20 20:21
阿女話一入去老師就比張白紙佢地畫畫,她話隔離的女仔畫左好少野,老師叫個女同學盡量畫多D。跟住有圖書及 ...
@@
我女既係, 去到個房, 有玩具玩, 有公仔, 槍之類既玩具, 我女比人搶個洋娃娃, 佢走去老師到COMPLAIN
跟住老師叫佢出去, 第一條問佢叫乜野名, 要答中文/英文名, 今日點樣O黎面試, 平時邊個照顧你, 跟住叫佢寫自己名, 跟住比IPAD佢睇故事, 叫佢作個結局, 跟住就畫畫, 冇題目的. 畫完就將個LABEL 貼上去畫到. (我估唔係全部, 因為佢唔願講, 但佢堅持話冇推理題....)

引用:Quote:IrisChin+發表於+13-10-20+20:21+阿

原帖由 moonychan 於 13-10-20 發表
@@
我女既係, 去到個房, 有玩具玩, 有公仔, 槍之類既玩具, 我女比人搶個洋娃娃, 佢走去老師到COMPLAIN:tooc ...
我女話佢無畫畫,大約問以下東西。

1: 播故事愛哭的波波,睇完講返故事,估結局。

2:一堆物件分類,分可以吃同不可以吃(有菜,雨具等等物件)

3:如果你看見一個玩具很想要買但媽媽說不,你會怎麼?

4:Logic題,sequence中間吉咗個係乜?圖中有一忽無咗,叫你配返。

‹ 上一主題|下一主題