用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急....k2民生家長可否幫幫忙......
go

急....k2民生家長可否幫幫忙...... [複製鏈接]

急....k2民生家長可否幫幫忙......

大約聖誕節前後, 李老師派左張國語詩,
內容係   "小鳥醒來了,吱吱吱叫..........."

唔係個個小朋友都派, 工人姐姐掉左張紙,
有無人有呀?  可以fax俾我嗎?
謝謝~

Re: 急....k2民生家長可否幫幫忙......

AM,

係未用黎普通話故事比賽用嫁?  不如問番老師, 可否再比多一次啦?  或者叫妳小朋友問有既同學仔借黎 copy         .

zoey,

我個囡話黎緊星期5上台唸 (原來係比賽?我懵懵地都唔知道 ), 放左年假忘記尾2,3句, 又搵唔番張紙, 佢果班只有2個人唸, 唔知有無其他班小朋友都係呢篇可以幫手?  

AM,

低班 & 高班每年都會有一個普通話講故事比賽, 通常老師會先挑選兩三位小朋友, 再從中選一位出黎代表該班進行校內比賽, 我女有一年都參加過, 不如妳直接打電話問老師, 睇下可唔可以再拎過張紙啦          .
‹ 上一主題|下一主題