用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳梁省德幼兒學校
go

將軍澳梁省德幼兒學校 [複製鏈接]

3    0    0    0

我都收到信,真係好想知間學校程度點樣?係未好多B6生

引用:我都收到信,真係好想知間學校程度點樣?係

原帖由 Arashi_nam 於 13-10-16 發表
我都收到信,真係好想知間學校程度點樣?係未好多B6生
真係好多b6!學生質素麻麻

今年梁省德幼稚園轉了辦學團体 ---竹園區神召會
新人事新方向,

梁省德同救世軍慶恩邊間好D?教學丶環境方面

救世軍慶恩,  辦學團体win

Thx!!

回覆:將軍澳梁省德幼兒學校

幾時收信嫁?我仲未有

救世軍慶恩d老師好有愛心

回覆:AgapePa 的帖子

請問係咪好多人退學? 我見網頁寫住收插班生。

我仔今年年頭in N班, 我地好 buy 校長講既野, N 班主要希望小朋友學自理, 如果你想小朋友學識好多字呢間唔適合你, 我仔番左1個多月, 我覺得佢進步左, 講番當時 in時, 成班小朋友係課室到自己玩, 家長可陪伴一起玩, 有d老師間中過黎同小朋友玩下傾下計,  老師會在旁觀察及評分, 沒有特別問野, 非常輕鬆! 好似平時係屋企同佢玩有交流就好!

回覆:emilyxduck 的帖子

今日去咗開放日,主任帶我行晒成間學校,仲見到校長和校懂,不過唔知點解校懂個名牌寫住第二間學校個名。課程深唔深就唔知,不過好似k2會有普通話日,全日用普通話上堂,一星期一次,k3會一個月全中文一個月全英文咁上堂,邨校來說有點特別。地方唔算好大,但都有地方玩,不過上午班和全日班一齊上堂,上午30人一齊上堂似乎太多,上堂應該會好嘈。

回覆:將軍澳梁省德幼兒學校

第一次參觀非私校的幼稚園,它對比私校public areas大而多,課室也大,玩具和設施也大而多,K3已做二個projects, 看它今期的理髮店project, 做得很認真,連開放日也很認真有大型吹氣池玩,又有popcorns吃。

引用:梁省德同救世軍慶恩邊間好D?教學丶環境方

原帖由 Arashi_nam 於 13-10-16 發表
梁省德同救世軍慶恩邊間好D?教學丶環境方面
兩間開放日我都有去,一定係救世軍好好多!

我個小朋友都係讀梁省德,佢地今年係輚左辦學團體,但見到D小朋友無走到,反而多左D新小朋友仔tim...好似因為上年無做招生,今年轉左團體先做招生,所以可以收插班生。
環境裝修左,整靚左tim

兩間開放日我都有去,總體感覺係救世軍好~

但環境係梁省德好, 梁省德的校長老師也有愛心 ~

我有個朋友入左N1, 第一個星期損手爛腳, 番黎喊唔要番學. 佢媽媽話佢變得愈黎愈惡同搶野玩. 最近佢黎我屋企玩, 竟然用雙手錬我女條頸!! 佢地考K1 有好幾間收左, 連呢間N1都唔讀了.

引用:我有個朋友入左N1,+第一個星期損手爛腳,+番

原帖由 Cajes 於 13-11-05 發表
我有個朋友入左N1, 第一個星期損手爛腳, 番黎喊唔要番學. 佢媽媽話佢變得愈黎愈惡同搶野玩. 最近佢黎我屋企 ...
我個朋友個小朋友都係今年n班,開學兩星期受傷兩次,朋友話好多b6, 啲小朋友好粗魯。

‹ 上一主題|下一主題