用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 咁都係後備咋.
go

咁都係後備咋. [複製鏈接]

[size=15.555556297302246px]閃咭...動物...日常生活用品...廁所愛來做咪架...仲有問生果..麵包.腸仔.梳仔愛來做咩架.邊個哥哥洗緊手..邊個姐姐食麵包..數字..顏色..圓.方.型.星星,月亮在那裡.太陽在那裡..砌[跡]木.要順住個型...仲有老師會特登搞錯D顏色話我呢個藍色擺呢個紅色度得唔得吖..我仔話NO跟住擺反岩d顏色...老師考完以上果d又講返轉頭話我攞個叉來幫bb梳頭可以嗎?呢條問題.我仔好驚咁望住老師跟住冇答然後就輕輕力撥開老師隻手
   3    0    0    0

回復 castle100 的帖子

[size=15.555556297302246px]陪仔仔in完佢表現好好...好感動仔仔識咁多嘢...有問必答又肯坐定定.成部人肉錄音機咁..問咗40幾條問題.只有2條冇答...我當然在一邊觀察啦.全程冇出聲..到走果時老師問我點解揀我地呢間學校..我就答因為我Friend話呢度d老師好有愛心所以揀呢間.唔之咁答會唔會有問題呢

回覆:咁都係後備咋.

其實d問題都係圍繞生活,小朋友識答晒唔難,可能你小朋友答到38條,有更多更多嘅人答到39條 or 40條,不要太在意,我地唔會知道學校的收生準則,或者更好的offer會在後頭,加油

請問係邊間幼稚園?

可能答到40題的人太多,或者可能揀靚仔靚女,或者揀有冇笑容,可能揀怕醜仔,真係冇人知佢地點揀架,可能人數太多,抽籤決定

回復 oio1014 的帖子

宣美/

回復 castle100 的帖子

係唔係難為D小朋友,我咩都教晒,要你學校做咩?個校長專登set到題目賴特別,等D人覺得佢地好勁!!有冇心辦學???

回覆:castle100 的帖子

D學校真係痴痴地,乜都識仲使乜入你度讀!歲幾兩歲人仔咋!

頭主係未見美孚個間宣美?你係未住附近?

應該係睇家長背景、父母邊間學校畢業、地址等等……你小朋友咁叻,唔收係佢地損失!

引用:頭主係未見美孚個間宣美?你係未住附近? +

原帖由 tkinwong 於 13-10-15 發表
頭主係未見美孚個間宣美?你係未住附近?
樓主你會唔會係住四小龍或其他大型私人屋村,再加小朋友咁叻,佢對地可能覺得就算收了你,最終都未必讀 。學校未必收最叻的小朋友。

回復 tkinwong 的帖子

住私人樓.深水埗.[海x]

回復 tkinwong 的帖子

.深水埗.[海x].....系美乎果間

回復 ANNYwwc 的帖子

系上過新聞..話校長[x污.]

海峰?有冇校車到?佢可能認為你讀佢學校成數大,宣美只係一個普通邨校

我都係一樣,自問小朋友既表現唔差架,住埋同區,都係waiting!

我個女也是in宣美,都係出乎意料地答到的多,都係後備

宣美估最後你地D叻仔叻女可能考到更好學校,所以咪唔offer 俾你地囉。不用灰心。

有機會真係你小朋友太叻!我有朋友做幼師,佢親口告訴我,面試後會把小朋友分三類,A等係最好最醒的,B等係普通,C 等係差的!她說學校只收B等的小朋友,A等一律會“否“,因為也是覺得志不在此!她是在有少少名氣的私校教的,私校都姑且這樣了,所以樓主的情況,並不出奇!

引用:有機會真係你小朋友太叻!我有朋友做幼師,

原帖由 alison_0919 於 13-10-16 發表
有機會真係你小朋友太叻!我有朋友做幼師,佢親口告訴我,面試後會把小朋友分三類,A等係最好最醒的,B等係 ...
原來會有這樣的原因,邨校可能是這樣收生,所以樓主不用介懷,明白呢個道理。

‹ 上一主題|下一主題