用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行面試時是否會睇埋小五同小六手冊?
go

自行面試時是否會睇埋小五同小六手冊? [複製鏈接]

考官係咪會揭埋手冊睇內容如功課提交情況,老師日常評語...等?

1    0    0    0

maoma 發表於 13-10-12 19:03
考官係咪會揭埋手冊睇內容如功課提交情況,老師日常評語...等?
一間間。

P.S. 考車牌的叫考官。考中學的叫校長/老師。

只看成績表,看成績和操行,操行已經可以了解同學平時的行為!

maoma 發表於 13-10-12 19:03
真係視乎一間間啦。一日要見200個同學以上的,可能未有餘下時間抽看。有些學校只顧成績的,可能索性唔會抽看。
不過都唔緊要,試下先叫小朋友諗諗如果老師問點解成日會冇交功課、成日唔記得帶呢樣果樣、成日上堂講野、成日走出位、成日...........等等的時候,你會點樣答就得。事情發生了的話冇得驚,試下做好準備有時還做就了一個機會。
:verycold: :verycold: :verycold:

版主

曾經有學校要求帶埋, 但當日面試又唔睇

回覆:自行面試時是否會睇埋小五同小六手冊

我仔嗰時學校要求面試日帶埋平日d中英數功課去比佢哋睇

回覆:自行面試時是否會睇埋小五同小六手冊

唔該哂咁多位

回覆:自行面試時是否會睇埋小五同小六手冊?

我之前自行個間要求帶手冊,家課冊,中英文作文,中英文默書

[url=C:\Documents and Settings\user\My Documents\My Pictures]C:\Documents and Settings\user\My Documents\My Pictures[/url]

回復 maoma 的帖子

自行交表時已經要將這些資料影印本交俾中學, 面試時未必會睇!

Sasaalan 發表於 13-10-17 09:59
回復 maoma 的帖子

自行交表時已經要將這些資料影印本交俾中學, 面試時未必會睇! ...
自行交表交埋手冊影印本?豈不好大疊?邊間中學要?

Sasaalan  sorry, 我理解錯誤! 我以為是成縝表....  發表於 13-10-18 10:53
‹ 上一主題|下一主題