用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 dbs interview 。。。遲到仲比唔比入。。。 ...
go

dbs interview 。。。遲到仲比唔比入。。。 [複製鏈接]

interview time is 14:15~15:15
如果14:45到的话, 仲比唔比入去interview呢?thanks
   0    0    0    0
.........No worry.... Be Happy !!!  : )

回覆:dbs interview time 。。。如果唔準时到的话。。。

dbs first in,已經in完晒,仲問唔準時到會點?

請問有没有人试過呀?
有没有分享?
.........No worry.... Be Happy !!!  : )

???

回覆:dbs interview 。。。遲到仲比唔比入。。。

Sorry! 冇試过,請問點解仲問?

回覆:dbs interview 。。。遲到仲比唔比入。。。

樓主係咪意思遅咗入閘會否被mark低?

iwantababy 發表於 13-10-13 23:27
樓主係咪意思遅咗入閘會否被mark低?
我既意思系如果我的面试时间是14:15至15:15, 假如我遲了, 14:45才到達, 校方會不會還給我进入, 并給我面试机會呢?
谢谢。

引用:Quote:iwantababy+發表於+13-10-13+23:27+

原帖由 maynjune 於 13-10-14 發表
我既意思系如果我的面试时间是14:15至15:15, 假如我遲了, 14:45才到達, 校方會不會還給我进入, 并給 ...
其實整個首輪面試已終結,所以大家先奇怪你現在的問題是假設定係已發生... 若是假設應很少人有此經驗,若已發生更不可能現在才問....??

嘻嘻..不過其實我都好奇想知,因為我又係撞晒時間,明知去DBS係陪跑所以放棄,但如果去都係遲幾個字,見到聖方濟各原來都接遲到,就有D後悔冇去男拔

無規則不能成方圓,如果我是校方,sorry,you are out。

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:嘻嘻..不過其實我都好奇想知,因為我又係撞

原帖由 yw270 於 13-10-14 發表
嘻嘻..不過其實我都好奇想知,因為我又係撞晒時間,明知去DBS係陪跑所以放棄,但如果去都係遲幾個字,見到 ...
若你小朋友做卷勁,考SFA可能有利d

引用:Quote:原帖由+yw270+於+13-10-14+發表嘻嘻.

原帖由 iwantababy 於 13-10-14 發表
若你小朋友做卷勁,考SFA可能有利d
睇你interview in 邊group, 因group group interview format 有分別。  My son is good at papers, but sadly, 要考佢表見最唔穩定嘅囗才先,结果未做paper 已被out

yw270
-14 02:44

嘻嘻..不過其實我都好奇想知,因為我又係撞晒時間,明知去DBS係陪跑所以放棄,但如果去都係遲幾個字,見到 ...

系呀。。。我同你都系同一原因所以没有去dbs
想知道下姐
事後問返又有何稀奇  

maynjune 發表於 13-10-14 12:49
妳一早講得咁清楚,就沒有誤會!
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:+本帖最後由+maynjune+於+13-10-14+12:51+

大家可能估緊樓主係咪搞錯日期啫

ANChan59 發表於 13-10-14 12:57
妳一早講得咁清楚,就沒有誤會!
其实直問直答, 講左背后原因都唔會影响答案的。。。有無人知道答案即?
有無人试過呢个情况,比唔比入呀請問~~~?!

引用:Quote:ANChan59+發表於+13-10-14+12:57+妳

其实直問直答, 講左背后原因都唔會影响答案的。。。有無人知道答案即?
有無人试過呢个情况,比唔比入呀請 ...
向前看,不如問2nd in 可不可以遲到更實際。其實1st in 可否遲到的問題,如果答不可以,因趕不及而無到的人可以close file, 安安樂樂,如果答你遲到都有得in , 你會去DB 上訴嗎?

如果坐飛機可以叫聲"有落"就落機,我就唔敢坐啦!

都系想知道下学校在這種情况下,會點安排姐,
無想過會投诉学校甘严重wor 。
呢樹系分享资料的平台, 大家都系家长,
鼓励健康的friendly sharing。
大家得益。

ANchan59 發表於 13-10-14 09:2
無規則不能成方圓,如果我是校方,sorry,you are out。
遲到被o u t 好正常不过有些學校, 遲左又會比入去见架wo r

maynjune 發表於 13-10-14 22:44
遲到被o u t 好正常不过有些學校, 遲左又會比入去见架wo r
你開另一個帖,請教有關學校家長。
我相信不同學校有不同行政管理原則。

事實上面試相撞,你已經作出理性取捨,可能就是你的真正心水,向前望吧!
‹ 上一主題|下一主題