用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 不吐不快,老師唔俾學生去廁所
go

不吐不快,老師唔俾學生去廁所

我個女係金巴倫迦南讀緊K2既,尋日佢同我講,話聽到隔離班一個女同學(K1同班,識既)俾老師鬧同罰企,喊得好大聲,所以佢係隔離班都聽到。係我印象中個女同學都幾乖,唔知咩事要俾老師罰得咁重。

後來問個位家長,佢話好多人都問佢,因為好多同學仔都聽到佢個女喊。

原來佢個女當日早餐飲多左奶,所以吩咐佢急要同老師講去廁所。後來佢個女真係急,但係老師話之前岩岩先去完,冇理由咁快急,咁快再去係講大話,唔俾佢去,仲要罰佢!!!個小朋友又急又驚所以喊

個家長話佢個女返到屋企情緒仲未平伏,仲好驚。

其實為人師表,係咪要對學生咁唔信任?仲要係一個只係K2既小朋友,未審先判係非常唔要得

回覆:adam112 的帖子

好差呀!

貢獻勳章

回覆:不吐不快,老師唔俾學生去廁所

請問同學仔媽咪有無打電話返學校了解?

咁之前去洗手間時個女仔有冇去先?  如果之前大圍去時佢唔去, 大圍去完好快佢又話要去, 咁老師真係唔會比佢去架喎.  因為呢啲係規距, 學校係要教小朋友在應該去洗手間的時候就要去, k2 唔係細個架喇, 讀咗三年書, 呢啲規距係要識架喎.  如果個女仔真係有去, 轉頭又真係急, 咁就老師有不當.

回復 love822rita 的帖子

個家長見個小朋友咁驚就打返去學校問老師發生咩事,講左個情況俾個老師聽,老師就話會同個學生道歉

回復 chanwendy 的帖子

一齊去廁所時個小朋友係有去廁所既,只不過佢朝早飲多左奶,冇幾耐要再去姐BTW,我覺得唔係規距問題,一個4歲小朋友,忍耐力未必有大人咁好,飲多左水可能都要去多幾次,當然亦會有小朋友會借尿/屎 遁。但老師冇了解件事,就未審先判,係一個問題

咁老師肯道歉都唔錯吖.

貢獻勳章

引用:回復+chanwendy+的帖子 一齊去廁所時個小

原帖由 adam112 於 13-10-16 發表
回復 chanwendy 的帖子

一齊去廁所時個小朋友係有去廁所既,只不過佢朝早飲多左奶,冇幾耐要再去姐BTW,我 ...
對,一個4歲小朋友,膀胱無成人容量咁大,唔應該覺得小朋友係講大話,何況學校應該有ee,應該唔需要勞煩老師,做老師,應要相信學生,如果忍唔到,賴左尿,咪仲煩!

我地窩迦又冇喎

回覆:BB成長期 的帖子

其實我覺得迦南取消學卷後未必而學生校本, 想汰弱留強谷d 學生