用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 下午3點面試撞正午睡時間
go

下午3點面試撞正午睡時間 [複製鏈接]

兩間心儀幼稚園的面試時間都是3點和3點半, 而且預計面試時間會很長, 撞正小朋友平日的午睡時間, 有沒有家長可以教路怎樣安排之前的時間, 才能讓小孩精精神神的面試?
   0    0    0    0

回覆:下午3點面試撞正午睡時間

Same here.我囝的面試時間是兩點,唯有讓他早點午睡,我會早上帶他出去玩,消耗一下他的精力,然後坐巴士回家,通常他會自動睡著,已排練了兩次。

弊在他上午要返學, 通常他會在校車訓一覺, 回家下午三點幾再訓, 而家即係唔駛訓

回覆:hosinai2012 的帖子

咁真係無辦法!唯有取消面試!

回覆:下午3點面試撞正午睡時間

這是大問題嗎??

當然是上午不去上課,讓孩子多休息
下午有充足的精神去面試呀!

我個女今日int 兩點,超無反應。
我下次試下樓上方法,早上帶去放電,坐下車,等佢可以早d訓。風險係如果唔訓或訓唔到,仲會衰多兩錢重。

引用:我個女今日int+兩點,超無反應。我下次試下

原帖由 shekpang 於 13-10-12 發表
我下次試下樓上方法,早上帶去放電,坐下車,等佢可以早d訓。風險係如果唔 ...
我試過帶個女去玩,平時佢兩點午睡,果日兩點半上車,死都唔肯瞓,佢玩到夜晚八點返到屋企先肯瞓

引用:我個女今日int+兩點,超無反應。我下次試下

原帖由 shekpang 於 13-10-12 發表
我下次試下樓上方法,早上帶去放電,坐下車,等佢可以早d訓。風險係如果唔 ...
你在interview日子之前試下work唔work先,我囝要坐巴士先會瞓。

‹ 上一主題|下一主題