用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問下黃大仙區呢幾間幼稚園邊間好!
go

想問下黃大仙區呢幾間幼稚園邊間好! [複製鏈接]

(富山)嘉德麗、禮賢會樂富幼兒園、基督教恩茵、香港小童群益會樂緻、聖母潔心,呢5間邊間好?校風、成積、自理如何?有冇其他家長可以提供意見給我!Thx~

1    0    0    0

回覆:anglela 的帖子

樂緻老師好 小朋友喜歡上學 喜歡閱讀圖書 有歸屬感 自理都好 同學之間感情十分好 學術K2兒谷 英文教材與york的英文書相同

聖母潔心多大陸人 環境較污糟 但小一收生算唔錯

熙fi媽媽  聖母潔心小一生派去邊多?  發表於 13-10-8 15:26

引用:樂緻老師好+小朋友喜歡上學+喜歡閱讀圖書+

原帖由 babychinglok 於 13-10-07 發表
樂緻老師好 小朋友喜歡上學 喜歡閱讀圖書 有歸屬感 自理都好 同學之間感情十分好 學術K2兒谷 英文教材與yor ...
聽完你咁講加分給樂緻!不過還想聽聽其他學校,還有其他mama可提供分享或意見給我嗎?

anglela 發表於 13-10-7 22:16
(富山)嘉德麗、禮賢會樂富幼兒園、基督教恩茵、香港小童群益會樂緻、聖母潔心,呢5間邊間好?校風、成積 ...

富山嘉德麗校舍細又比較舊, 語言環境比學劵幼稚園好, 有外藉英文和普通話老師, 重德育,教弟子規.

如會選無學卷鑽石山靈糧是很好的選擇

回復 babychinglok 的帖子

個網有寫

引用:如會選無學卷鑽石山靈糧是很好的選擇

原帖由 ashleycece 於 13-10-08 發表
如會選無學卷鑽石山靈糧是很好的選擇
上學路程比較遠所以不會考慮

引用:Quote:anglela+發表於+13-10-7+22:16+(富

原帖由 ppsfung 於 13-10-08 發表
富山嘉德麗校舍細又比較舊, 語言環境比學劵幼稚園好, 有外藉英文和普通話老師, 重德育,教弟子規.

...
其實我都幾鐘意呢間學校,不過好似好多人都揀呢間,唔知難唔難入去,又冇人知考面試試D咩?

有教幼稚園的朋友講,禮賢會樂富幼兒園都係好學校呀~
不過我都係LIKE嘉德麗多D~ 所以兩間都報!! HEHE... ...

引用:有教幼稚園的朋友講,禮賢會樂富幼兒園都係

原帖由 miemie6 於 13-10-09 發表
有教幼稚園的朋友講,禮賢會樂富幼兒園都係好學校呀~
不過我都係LIKE嘉德麗多D~ 所以兩間都報!! HEHE... .. ...
Me2

我仔讀緊循道衛理聯合教會主恩堂, 老師等都幾有愛心和耐性, 校舍不算太大但夠新, 地方乾淨

引用:我仔讀緊循道衛理聯合教會主恩堂,+老師等都

原帖由 ivychan5252 於 13-10-10 發表
我仔讀緊循道衛理聯合教會主恩堂, 老師等都幾有愛心和耐性, 校舍不算太大但夠新, 地方乾淨 ...
我都有報, interview 如何?

回覆:想問下黃大仙區呢幾間幼稚園邊間好!

我都有in 左嘉德麗,但係阿女唔係咁聽話,我驚唔收,我都想佢入呢間。
但係之前in 既聖母潔心confirm 收我阿女讀全日pn 班,我都唔知讀唔讀好?

我見到話有好多內地人,我都放棄報依間~
雖然身教好重要,但學好3年,學壞3日!!
我寧願蝕留位費,都等其他reply~

引用:我見到話有好多內地人,我都放棄報依間~雖

原帖由 miemie6 於 13-10-11 發表
我寧願蝕留位費,都等其他r ...
想問下路德會救恩又點?好唔好架?

引用:我都有in+左嘉德麗,但係阿女唔係咁聽話,

原帖由 chu0221 於 13-10-11 發表
我都有in 左嘉德麗,但係阿女唔係咁聽話,我驚唔收,我都想佢入呢間。
但係之前in 既聖母潔心confirm 收我 ...
之前我都有留意聖母潔心,因佢係區內有名兼自理好,可惜大6人多!所以我都放棄咗呢間,佢唔駛面試夠18月報名就可以,比我有得選擇的話,再看那幾間學校收先,聖母可以當最後選擇

引用:我見到話有好多內地人,我都放棄報依間~雖

原帖由 miemie6 於 13-10-11 發表
我寧願蝕留位費,都等其他r ...

回復 chu0221 的帖子

我同你一樣,等緊嘉德麗,潔心留位費$1000,加上聽到多大陸人,放棄路!

引用:回復+chu0221+的帖子 我同你一樣,等緊嘉

原帖由 midcobaby 於 13-10-11 發表
回復 chu0221 的帖子

我同你一樣,等緊嘉德麗,潔心留位費$1000,加上聽到多大陸人,放棄路! ...
個日係聖心樓下,問個亞姐間幼稚園係咪好多b6,佢即擰曬頭,話好多鄉下話

引用:Quote:原帖由+chu0221+於+13-10-11+發表我

原帖由 anglela 於 13-10-11 發表
之前我都有留意聖母潔心,因佢係區內有名兼自理好,可惜大6人多!所以我都放棄咗呢間,佢唔駛面試夠18月報 ...
聖母潔心係咪即等於聖母幼稚園?

‹ 上一主題|下一主題