用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 南豐綠茵offer
樓主: aprilmom
go

南豐綠茵offer [複製鏈接]

引用:有人同我一样,都算排得前,但都只派了下午

原帖由 minidonut0131 於 13-10-06 發表
有人同我一样,都算排得前,但都只派了下午班甚至waiting。所以好肯定非傳聞,絕非先到必得!

...
唉!仲諗住早排即使面試一般都會有offer,聽你咁講可能我個女會無offer喇!辛苦排隊都無用嘅

引用:有人同我一样,都算排得前,但都只派了下午

原帖由 minidonut0131 於 13-10-06 發表
有人同我一样,都算排得前,但都只派了下午班甚至waiting。所以好肯定非傳聞,絕非先到必得!

...
可唔可以share 下小朋友當日表現點? circle time 有無反應? interview 有無做晒指令?

引用:Quote:原帖由+minidonut0131+於+13-10-06+

原帖由 Doyoobi 於 13-10-06 發表
唉!仲諗住早排即使面試一般都會有offer,聽你咁講可能我個女會無offer喇!辛苦排隊都無用嘅

...
點解呀? 囡囡當日in 成點? 可能只係未收到呢,我覺得排得前一定有分加wo

引用:Quote:原帖由+Doyoobi+於+13-10-06+發表唉

原帖由 sakbbjaijai 於 13-10-06 發表
點解呀? 囡囡當日in 成點? 可能只係未收到呢,我覺得排得前一定有分加wo

...
真喺唔一定,我排頭十名,做哂所有指令,唯獨無笑容都未識講咪一樣下午offer😪

回覆:南豐綠茵offer

但明明話上午班以收表先後次序黎分配,排得咁前但有offer 係下午班,咁即係標纖下午班為次等??我冇報南豐綠茵,但我真係覺得佢地嘅做法唔合理,一開始就講明上午班先到先得,局人排隊,面試ok 有offer 又排得前但得pm, 俾我實去問清楚學校

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+13-10-06+發

原帖由 Michael_matthew 於 13-10-06 發表
真喺唔一定,我排頭十名,做哂所有指令,唯獨無笑容都未識講咪一樣下午offer😪

...
做晒指令但無講野? 咁係唔係真係咩都無講?幾多個月呀BB?  不過有PM 都好過無呀

引用:但明明話上午班以收表先後次序黎分配,排得

原帖由 kika_kit 於 13-10-06 發表
但明明話上午班以收表先後次序黎分配,排得咁前但有offer 係下午班,咁即係標纖下午班為次等??我冇報南豐 ...
係囉, 如果唔係先到先得AM, 都唔會咁多人排!!

我之前打過去問,老師都話冇全日班,要全日班都要排一年,佢地話如果小朋一定要讀全日班的,都叫我唔好報名,我覺得佢地好老實喎,同埋學校一早講明了要睇表現俾offer嫁,如小朋友表現一樣先再睇家長排隊的先後次序,只係家長們冇問清楚,一心以為先到先得,我朋友個仔都排得好前,但當日表現超差,學校都有叫佢second interview ,話因為佢排得前,俾多一次機會小朋友,我覺得佢地好有人情味,所以排得前唔係冇用

回覆:ironman17 的帖子

我分別在open day 和interview 當日問老師,佢地都話pn有全日班bor, hmmmm.... 奇怪!

回覆:aprilmom 的帖子

我問過老師話必須收著am班之後先有機會申請全日班,pm班的無得申請全日

但我䛊個哥哥讀k2的小朋友,她pn直接全日班offer

回覆:fyan1026 的帖子

她讀K2的哥哥都是讀全日班嗎?

引用:她讀K2的哥哥都是讀全日班嗎? +

原帖由 aprilmom 於 13-10-07 發表
她讀K2的哥哥都是讀全日班嗎?
yes

回覆:fyan1026 的帖子

No wonder

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+13-10-06+發

原帖由 Michael_matthew 於 13-10-06 發表

...
e ..我阿囝都係一样,circle time 有起身跳舞!做到所有指令,只係唔識直接應普通話老師問題(唔啱channel),但都有細聲答!

引用:我之前打過去問,老師都話冇全日班,要全日

原帖由 ironman17 於 13-10-07 發表
我之前打過去問,老師都話冇全日班,要全日班都要排一年,佢地話如果小朋一定要讀全日班的,都叫我唔好報名 ...
請問你排幾號?如何被通知要2nd interview?

aprilmom 發表於 13-10-6 00:35
10月15-18號註冊,$660留位費
我係9/28 10am in但未收到信,咁快就要俾留位費但10/19同29仲有其他面試…

我家都係 9/28 10:00am in 未收到信, 唔知几時有呢... 只apply 了兩間, 一個offer 都未出, 好忐忑...

引用:Quote:aprilmom+發表於+13-10-6+00:35+10月

原帖由 cheung2000 於 13-10-07 發表
我係9/28 10am in但未收到信,咁快就要俾留位費但10/19同29仲有其他面試…
係啦,先俾$660,然後繼續衝刺

我星期六收到信,我排4X,得下午offer! 果日亞囡做晒所有要求!

我都係報全日,我之前打去問過話有全日我至排隊,以家又話入左先申請,我覺得俾騙囉!

‹ 上一主題|下一主題