用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 南豐綠茵offer
樓主: aprilmom
go

南豐綠茵offer [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+13-11-13+發

原帖由 foopopo 於 13-11-13 發表
waiting list ,細b ,郵寄
我會放棄綠茵呢個offer,  希望唔會hold 住有心讀呢間學校嘅BB 嘅位。Good luck!

引用:吓,我都係十月細b,+但常寧綠恩安排左我b+2

原帖由 花師奶2012 於 13-10-27 發表
吓,我都係十月細b, 但常寧綠恩安排左我b 2014 年一月先interview
我係排隊交表嫁

...
我個仔都係十月細B, 都係明年一月四日早上interview(only for 9至12月細B)! 老師話會平均分第一和第二批面試喎!機會一樣㗎!

sakbbjaijai 發表於 13-11-13 13:14
我會放棄綠茵呢個offer,  希望唔會hold 住有心讀呢間學校嘅BB 嘅位。Good luck!

...

我阿囝已經有2間offer,但阿囝呢間in得好好,佢係第一間in呢間.....

叠積木、食餅餅、入形狀、俾水果 (識分蘋果同橙),全部都做到哂,臨走仲同老師bye bye同飛吻,當時阿囝仲係得12個月多少少,我覺得佢好叻叻!

雖然我知郵寄好似無乜諴意(左翠茵排通宵),不過阿囝真係in得好好,所有少少唔開心姐!

引用:Quote:sakbbjaijai+發表於+13-11-13+13:14+

我阿囝已經有2間offer,但阿囝呢間in得好好,佢係第一間in呢間.....

叠積木、食餅餅、入形狀、俾水果 (識 ...
i see,  sorry,  誤會左。咁你囝囝好叻wor,  你打算比佢讀邊間呀? 其實PN interview 都唔係純粹睇表現,間間學校標準又唔同, 所以唔好唔開心

引用:Quote:sakbbjaijai+發表於+13-11-13+13:14+

叠積木、食餅餅、入形狀、俾水果 (識 ...
真係好叻呀!我個細B快13個月,除了bye bye 睇心情才做,其他都唔識吖!

sakbbjaijai 發表於 13-11-13 13:37
i see,  sorry,  誤會左。咁你囝囝好叻wor,  你打算比佢讀邊間呀? 其實PN interview 都唔係純粹睇表現,間 ...

已交左新都城翠茵(AM 國際班)留位費 (屋企附近,排左20小時,先到先得)

另一間係比華利,雖然佢地K1有學券(每月唔駛$800),但距離屋企都幾遠,而且係PM OFFER,所以應該唔會諗呢間啦!!

Evachau 發表於 13-11-13 13:38
真係好叻呀!我個細B快13個月,除了bye bye 睇心情才做,其他都唔識吖!

...

哈!哈!有時我都覺得佢幾叻......

現在13個多月:

我問佢八爪魚、豬、貓、狗、恐龍、龜、獅子等動物係邊,佢識得指俾睇我或拎俾我!

識得指自己既頭、耳、口 !

不過仲未識講野囉,只係識講PA PA、MAMA咋!

引用:Quote:Evachau+發表於+13-11-13+13:38+真係

哈!哈!有時我都覺得佢幾叻......

現在13個多月:
平日都有教佢,但好似無乜反應!請問你有乜方法train 仔仔嗎?連bye bye 都係呢兩日心情好,自己做咋!(叫佢做就無反應!)

引用:Quote:原帖由+foopopo+於+13-11-13+發表哈

原帖由 Evachau 於 13-11-13 發表
平日都有教佢,但好似無乜反應!請問你有乜方法train 仔仔嗎?連bye bye 都係呢兩日心情好,自己做咋!(叫 ...
佢8個月時已經識拍手,give me five ,握手,飛吻,bye bye ,請請等動作, 我地係佢面前一路講一路做,做得多佢就跟住我地做囉。

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+13-11-13+發表平

佢8個月時已經識拍手,give me five ,握手,飛吻,bye bye ,請請等動作, 我地係佢面前一路講一路做,做得 ...
Thx for sharing!

‹ 上一主題|下一主題